El territori valencià augmentarà el ritme de vacunació i administrarà 79.400 dosis durant la pròxima setmana

Sanitat començarà a immunitzar a nous col·lectius com els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i personal d'emergències
Entre estos dos grups sumen més de 24.000 persones | ACN

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este diumenge que el territori valencià augmentarà el ritme de vacunació a partir de la setmana vinent, quan està previst que s'administren un total de 79.400 dosis.

A demés, Sanitat començarà a immunitzar a nous col·lectius com els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i personal d'emergències. Entre estos dos grups sumen més de 24.000 persones, segons ha informat la Generalitat.

Paral·lelament, continuarà el procés en persones amb gran discapacitat, majors de 80 anys, professionals sanitaris, centres de dia i residències que no van poder ser immunitzades anteriorment per comptar amb brots actius.

De dilluns a dissabte en hospitals de campanya

D'esta forma, a partir d'este dilluns, amb l'inici del mes de març, Sanitat iniciarà la vacunació contra la Covid-19 del personal dels cossos de seguretat i emergències, com a bombers, guàrdies civils, policies locals, membres de Protecció Civil i treballadors del 112, entre altres.

No obstant això, el procés de vacunació d'estos col·lectius s'anirà definint a partir d'este dia, segons van confirmar fonts de la Conselleria de Sanitat este dissabte. També es començarà a vacunar al personal dependent del 112, que sumen un total de 10.626 persones, entre bombers municipals, forestals i del Consorci i agents de policia autonòmica i local, segons van detallar fonts del Centre de Coordinació d'Emergències. Els efectius es vacunaran de dilluns a dissabte en els tres hospitals de campanya.

El 'president' de la Generalitat ha reiterat el seu agraïment als equips sanitaris que «piloten i executen amb un treball exemplar» el procés de vacunació. «La vacunació és, sense dubte, la nostra esperança per a, més prompte que tard, superar la pandèmia», ha afirmat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"400.000 dosis setmanals a partir d'abril en la vacunació massiva valenciana" "Desapareixen les franges horàries per a fer deport amb mascareta"