El territori valencià incorpora 150 rastrejadors militars per a controlar el Covid-19

L'autonomia valenciana és la segona amb més rastrejadors
S'incorporen 150 rastrejadors més | EFE

El territori valencià ha incorporat a 150 militars en les funcions de rastrejadors per a traçar els contagis per coronavirus, segons ha informat el Ministeri de Defensa en un comunicat. En total són ja 300 els responsables militars de buscar focus de contagis en Alacant, Castelló i València, en col·laboració amb les autoritats autonòmiques, per a evitar la propagació del virus i contindre els contagis.

Les Forces Armades ja han posat a la disposició de les comunitats autònomes més de 2.000 rastrejadors militars des que el passat 30 de setembre començara l'operació Baluard. Després d'estes noves incorporacions, l'autonomia valenciana se situa com la segona amb més rastrejadors militars, només per darrere de Castella i Lleó.

El Ministeri de Defensa ha anunciat que les autonomies podran demanar esta ajuda des del moment en què tinguen sospita de brots no identificats. A partir d'eixe moment, s'activen tots els mecanismes perquè es desplacen als territoris que ho sol·liciten les Unitats de Vigilància Epidemiològica (VE) amb els corresponents coordinadors i persones d'enllaços.

Els rastrejadors militars que ajuden a traçar els contagis de coronavirus en Alacant, Castelló i València treballen des de diferents bases del territori valencià i estan connectats a la base de dades de la Conselleria de Sanitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat ja ha posat data al que tot el món esperava: 23 de novembre" "La mesura de la Diputació d'Alacant per a garantir el tancament perimetral d'Elda"