El territori valenci脿 comen莽a a administrar les segones dosis de la vacuna contra el coronavirus

El primer centre que ha rebut la segona injecci贸 est脿 en Rafelbunyol

Sanitat ha iniciat este diumenge l'administraci贸 de la segona dosi de la vacuna de Pfizer. Els residents i el personal sociosanitari de la Resid猫ncia Verge del Miracle de Rafelbunyol, en l'Horta Nord (Val猫ncia), van ser dels primers a rebre la primera dosi i este mateix diumenge quedaran vacunats de la segona. Segons les previsions de la farmac猫utica, en un termini de 10 dies, els que estan sent vacunats, adquiriran la immunitat enfront del COVID-19. El nivell d'efic脿cia d'esta vacuna 茅s del 95%.

Al llarg dels pr貌xims dies se subministraran les 5.151 segones dosis per a completar el primer cicle de vacunaci贸 per a les persones amb les que es va iniciar el proc茅s el passat 27 de desembre. La previsi贸 茅s rebre el dilluns 17.550 vacunes, el 58% de les habituals a causa de la incid猫ncia comunicada per Pfizer. El dilluns 25, sempre segons les previsions del ministeri, ja es rebran les 30.255 dosis habituals i, en unes setmanes es reposaran les 12.705 dosis que no es manen este dilluns. Un contratemps que ha obligat a modificar temporalment el pla de vacunaci贸 per a garantir que totes aquelles persones vacunades en primera dosi, rebran a temps la segona.

Carmen G贸mez, ha sigut la primera en rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer en el territori valenci脿 i com la resta de residents de la Resid猫ncia Verge del Miracle de Rafelbunyol en Val猫ncia 芦estan animats i tots els que es van vacunar de la primera dosi, volen rebre la segona禄, tal com ha declarat la infermera Cristina Palacios encarregada de subministrar-la. 

De moment, en el territori valenci脿 de la primera dosi s'han administrat en resid猫ncies i entre personal sanitari 86.927 dosi de la vacuna de Pfizer, un 92,1% de totes les rebudes fins al moment. Per prov铆ncies, s'han administrat 11.653 en Castell贸, 32.472 en Alacant i 42.802 en Val猫ncia. 

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat investigar脿 a l'alcalde de la Nucia i a un regidor per haver-se vacunat" "La Bonoloto deixa un premi en una localitat valenciana"