L'Ajuntament de Torrevieja vol fer PCR a tots els professors a finals de la pròxima setmana

El TSJCV ha donat tres dies de termini a la Generalitat Valenciana per a que al·legue el que estime convenient
El TSJCV ha donat tres dies de termini a la Generalitat Valenciana per a que al·legue el que estime convenient | ACN

L'alcalde de Torrevieja, en la comarca del Baix Segura (Alacant), Eduardo Dolón, del PP, confia en poder fer 1.500 test als professors i els altres professionals que treballen en els centres educatius de la ciutat a finals de la setmana vinent, una volta que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat la raó a l'ajuntament enfront de la conselleria de Sanitat.

L'alt tribunal valencià ha acordat este divendres suspendre la decisió adoptada el passat 1 de setembre per part de la Direcció General d'Investigació i Alta Inspecció Sanitària de la conselleria de Sanitat, que prohibia al consistori continuar amb la seua intenció de fer proves per a la detecció de la Covid-19 als professors i al personal dels centres educatius de la localitat.

 

La salut també és competència dels consistoris

L'alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, ha destacat que el TSJCV reconeix que la salut pública és també competència dels ajuntaments, sobretot en situacions de possibles brots.

«Estem contents i satisfets per la decisió encara que, al mateix temps, també decebuts perquè no ens va agradar haver de recórrer a la Justícia», ha relatat.

El TSJCV ha donat tres dies de termini a la Generalitat Valenciana per a que al·legue el que estime convenient abans de decidir definitivament si alça, manté o modifica la mesura adoptada.

Uns 1.500 tests

Amb l'assessorament dels servicis jurídics, l'alcalde avaluarà a partir de demà la situació encara que ha avançat que si la decisió de l'alt tribunal continua sent favorable, com creu previsible, es faran els test a finals de la setmana vinent. Abans seria difícil perquè «no es pot muntar esta prova de la nit al dia».

Preveu efectuar entorn de 1.500 test tant a professors com als altres agents implicats en l'educació dels estudiants, fonamentalment aquells que treballen en els menjadors i en la neteja de les instal·lacions i al col·lectiu de monitors.

Dolón ha recalcat que el desig de l'ajuntament va en la línia de les recomanacions sanitàries emeses pels experts en salut pública i els epidemiòlegs, en sentit de tindre una especial vigilància especialment durant el primer mes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Arrepleguen firmes contra el tancament de la piscina coberta de Canals" "40 alumnes de dos centres de Vila-real confinats per dos positius"