La gran transformació que prepara la Seguretat Social que afecta als futurs pensionistes

Les prestacions representen un 40% de la despesa dels comptes públics d'Hisenda
Amb la vista posada al 2025, tot pareix indicar que l'edat de jubilació legal arribarà als 67 anys | Pixabay

Les pensions dels pròxims anys podrien estar en perill. Les prestacions representen un 40% de la despesa dels comptes públics que prepara Hisenda, el que pot suposar una gran despesa pública. Tot ique no hi haurà una reforma com les viscudes els anys 2011 i 2013, el cert és que podrien portar a terme algunes transformacions que afectarien els ciutadans els que la seua edat es troba a menys de cinc anys de la jubilació.

L'objectiu d'esta transformació no és altra que acabar amb el dèficit de la Seguretat Social. Amb la vista posada l'any 2025, tot pareix indicar que l'edat de jubilació legal arribarà als 67 anys. Mentres, els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats estan tancant les seues negociacions en els canvis que es poden assumir a curt i mitjà termini.

En este sentit, el ministre d'Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, serà qui tanque les compareixences davant de la comissió. A partir d'eixe moment, els partits negociaran les recomanacions perquè el govern espanyol les aplique definitivament.

 

Només queden 1.500 milions en el Fons de Reserva

Pareix ser que la sostenibilitat del sistema de pensions s'ha posat més que mai en dubte després de la crisi de la pandèmia del coronavirus. La gran quantitat de cotitzacions no cobrix les necessitats que té la Seguretat Social, que destina uns 10.000 milions d'euros al mes per a abonar tota classe de pensions. El deute de l'organisme amb l'Estat ha augmentat ja fins als 55.000 milions i en el Fonts de Reserva queden al voltant d'uns 1.500 milions.

El diputat del PNV en el pacte de Toledo, Íñigo Barandiarán, assegura que «una de les normes proposades és que tot allò que no siga sistema de pensions pròpiament dit, isca del mateix». A demés, afegix que «les cotitzacions dels treballadors financen aquelles prestacions fonamentalment contributives o lligades de forma estricta en l'àmbit de la solidaritat».

L'objectiu de la comissió és que el pagament de les prestacions com les dels orfes o les SOVI recaiguen sobre els pressupostos generals de l'estat i s'excloguen de la Seguretat Social.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La quinta edició del Cicle de Música d'Almàssera continua el divendres" "Final del tram de la carretera de Cullera que era el més mortífer d'Espanya"