Troben el primer ós panda albí de la història en Xina

L’animal va ser vist en una reserva natural de la província central xinesa de Sichuan gràcies a una càmera infrarojos. L’extraordinari exemplar també tenia els ulls rojos.
Imatge de l'ós panda albí vist en Xina | @XHNews

 

Troballa extraordinària la que s’ha fet en Xina. En concret, s’ha vist al primer ós panda albí de la història en una reserva natural de la província central xinesa de Sichuan, un fet mai vist fins al moment en esta espècie. El descobriment es va fer a 2.000 metres d’altitud gràcies a una càmera infrarojos, que també va permetre vore que, a més del pelatge completament blanc, l’animal també tenia els ulls de color roig. 

Segons apunten els experts de la reserva natural, el nom de la qual és Wolong, es podria tractar d’un exemplar d’ós panda d’uns dos anys aproximadament. De moment es desconeix el sexe d’este ós, però tot indicaria que tindria un excel·lent estat de salut. Els propis responsables del parc van captar les imatges de l’animal.

La primera prova de què els óssos panda albins existixen

Els experts fa anys que asseguren que es té coneixement dels gens que causen l’albinisme entre els óssos panda, però fins al moment mai se n’havia vist a cap. Per tant, estes imatges són històriques perquè és la primera volta que es filma a un exemplar amb estes característiques de pell totalment blanca. Per altre costat, fa temps es van vore exemplars amb la pell marró, el que explicaria més mutacions genètiques en esta espècie.

En este sentit, Duan Zhaogang, director de la reserva natural, assegura que des del parc instal·laran ara més càmeres en la zona on s’ha vist a l’exemplar per a captar més imàtgens de l’activitat diària d’este extraordinari animal.

Cal dir que, més allà d’este cas d’albinisme, els óssos panda viuen un moment crític, ja que, segons dades del Fons Mundial per a la Natura (WWF) facilitades en l’any 2014, actualment hi ha només 1.864 exemplars d’esta espècie en tot el món, concentrats bàsicament en el seu hàbitat natural, ubicat entre les províncies xineses de Sichuan, Gansu i Shaanxi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Detinguts diversos jugadors de 1a i 2a Divisió per amanyar partits de futbol" "VALÈNCIA: Un administrador de finques s'apropia de 17.000 euros en dos comunitats"