La UCV fa PCR a tots els alumnes de sisé de Medicina després de què es detecten sis casos positius

Els sis estudiants estaven assignats per a fer les seues pràctiques en l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva
Imatge d'arxiu | Pixabay

La Universitat Cat√≤lica de Val√®ncia (UCV) est√† fent per prevenci√≥ proves PCR a tots els alumnes de sis√© curs de Medicina despr√©s de detectar-se entre els estudiants sis casos positius en Covid-19. Fonts de la instituci√≥ acad√®mica han confirmat que els sis estudiants que han resultat positius estaven assignats per a fer les seues pr√†ctiques en l'Hospital Llu√≠s Alcany√≠s de X√†tiva, en la comarca de la Costera (Val√®ncia), i compartixen autob√ļs amb els destinats a Alzira, en la comarca de la Ribera Alta (Val√®ncia). A dem√©s de tots estos j√≥vens, per precauci√≥, la universitat ha decidit que es facen proves a tots els estudiants de Medicina.

Igualment, la UCV, que subratlla la seua voluntat de ¬ęabsoluta prevenci√≥ i transpar√®ncia¬Ľ, retrasa les pr√†ctiques en els centres sanitaris dels alumnes, que comen√ßaven este dimarts, fins que es coneguen els resultats de les PCR, que l'entitat educativa espera tindre este dijous. En cas de qu√® apareguen nous casos, hauran de ser a√Įllats.

D'altra banda, la universitat ha informat de qu√® les Cl√≠niques de la UCV han comen√ßat a fer les primeres proves diagn√≤stiques PRC i de serologia a pacients, despr√©s de la recent obtenci√≥ per part de l'Institut Valenci√† de Patologia (IVP) de la mateixa instituci√≥ universit√†ria, de l'acreditaci√≥ oficial com a centre diagn√≤stic de microbiologia i espec√≠ficament de SARS-CoV-2, virus causant de la Covid-19.

Clíniques de la UCV

Segons el director de les Cl√≠niques UCV, Pablo Vera, estos van n√†ixer ¬ęamb la voluntat de servir a la societat valenciana¬Ľ, independentment de la capacitat econ√≤mica de les persones que acudixen a les seues instal¬∑lacions: ¬ęTots els nostres servicis oferixen preus socials i, per descomptat, tamb√© en el cas del diagn√≤stic de la Covid-19, perqu√® tots li ho puguen permetre. Donem, a dem√©s, una resposta diagn√≤stica positiva o negativa al pacient en 24 hores¬Ľ.

¬ęEstem molt contents amb com ha comen√ßat a funcionar el proc√©s de detecci√≥ del SARS-CoV-2. Els pacients arriben a les Cl√≠niques i es fan la prova r√†pidament, sense necessitat de cues. La resposta del laboratori √©s r√†pida i amb plenes garanties, una cosa molt important per al pacient que est√† esperant amb tensi√≥ el resultat de la seua prova¬Ľ, exposa Vera en un comunicat.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Oliva celebra el Dia Mundial de l'Agricultura 2020" "Jornades per al foment de la transparència de la Diputació de Castelló"