Utilitzes el mòbil mentre condueixes?

Esta és la nova multa que proposarà la DGT sobre l'ús del mòbil en el cotxe

Un dels majors perills al volant és sens dubte l'ús del telèfon mòbil. Hui dia, els conductors que són sorpresos utilitzant este dispositiu mentre porten un vehicle han de pagar multes de 200 euros i perden 3 punts del carnet.


No obstant això, la Direcció General de Trànsit (DGT) pretén introduir nous canvis en les normes i està treballant per a endurir este tipus de sanció. En cas de tirar avant la seua proposta, no serà necessari portar-ho a la mà, sinó que la seua sola presència ja serà motiu de càstig.


Els nous supòsits que prepara la DGT

Al març va veure la llum un projecte de llei, l'aprovació definitiva de la qual està prevista per a l'estiu. Així, tots aquells que tinguen el telèfon mòbil a la mà mentre es condueix, l'estiguen utilitzant o no, rebran una sanció de 6 punts (anteriorment estava en 3) i 200 euros de càstig.


Encara que hi ha una altra important novetat. El conductor tampoc podrà utilitzar el dispositiu encara que no estiga entre les mans. En eixe cas, la multa continuarà sent de 3 punts i 200 euros pel que fa a distraccions relacionades amb el dispositiu de mans lliures o els reproductors.

Encara que la gran complicació serà que l'agent demostre que s'està fent ús del mòbil malgrat no tindre'l a les mans. A continuació, enumerem alguns dels supòsits més destacats:


• Ús del mòbil en el cotxe
• Portar el mòbil a la mà sense utilitzar-lo mentre es condueix.
• Ús del mòbil amb mans lliures generant una distracció mentre es condueix.
• Ús del mòbil utilitzant manualment navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació.
• Ús de mecanismes de detecció de radars o cinemòmetres.
• Conduir amb qualsevol mena de casc d'àudio o auricular connectat a aparells reproductors de sons com el mòbil o qualsevol dispositiu receptor.


Baixada de límits de velocitat

Des del passat 11 de maig, la DGT també va introduir un substancial canvi: els límits de velocitat en ciutats es redueixen a 50, 30 i 20 quilòmetres per hora en funció del tipus de via en què ens trobem.


Malgrat que la decisió va generar gran polèmica, l'organisme va explicar a través d'una infografia publicada en la seua revista oficial els motius pels quals es va dur a terme esta variació. Així, este màxim de 30 km/h segueix la senda d'altres ciutats europees com Roma, París, Londres, Viena, Berlín o Estocolm.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estàs vivint de lloguer?: Això t'interessa" "El Govern d'Espanya apujarà la gasolina i crearà un tribut per l'ús del cotxe"