Pedro Sánchez interromp les vacacions enmig del repunt de positius

Ha pres la decisió a causa de l'actual situació de la pandèmia
El president del govern espanyol s'ha vist obligat a tornar abans de les vacacions | València Diari

Pedro Sánchez ha decidit acabar les vacacions tres dies abans del que tenia previst per tornar a La Moncloa. A causa del repunt de casos de positius per Covid-19 que s'estan produint en tot el país, el president del govern espanyol torna per a estar al capdavant de la resposta que s'haja de donar a la situació després que, este dijous, Fernando Simón haja anunciat que «les coses no van bé».

Segons avança 'La Información', Sánchez retorna de Doñana, que és el destí a on ha estat estiuejant durant estos últims dies. De fet, el president hauria agarrat un avió cap a les 13.00 hores des d'Andalusia amb destí a l'aeroport de Torrejón de Ardoz.

La situació que vivim actualment és complicada tant per l'augment de contagis que s'estan produint com pel fet que s'han de gestionar tant la tornada al col·legi (prevista per a setembre) com els contagis que comencen a produir-se en les residències.

El PP exigix a Sánchez que torne de les vacacions

De fet, la decisió del president del govern arriba després que la portaveu del PP en el Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, haja exigit este divendres justet a Pedro Sánchez que «abandone l'hamaca de les vacacions» i avance la Conferència de Presidents a on es planifique un inici del curs escolar «en igualtat de condicions per a totes les comunitats». 

«La comunitat educativa té, actualment, més interrogants que respostes», ha ressaltat Gamarra, qui ha avançat que el PP ha registrat una iniciativa parlamentària per a que la ministra d'Educació i Formació Professional, María Isabel Celaá, comparega en el Congrés i informe de la planificació del curs.

En eixe sentit, la portaveu del PP en el Congrés ha remarcat que l'Executiu de Sánchez «ha d'estar a l'altura de les circumstàncies». «Els alumnes han de tindre una educació de qualitat i tenen dret a no perdre un curs escolar», ha insistit.

Sobre Sánchez, Gamarra ha ressaltat que s'espera «coordinació i lideratge». «No pot ser que el mateix Fernando Simón siga pessimista i dubte de com s'afrontarà la situació, mentres el president seguix en la gandula», ha insistit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Més de 1.000 casos de coronavirus en 149 localitats valencianes en tres dies" "El major fòrum d'Espanya recapta 1.000 euros per a l'anciana assaltada en València"