La vacuna d'Oxford contra el coronavirus mostra «immunitat total»

L'estan produint la Universitat d'Oxford i la farmacèutica Astra Zeneca
Informen de progressos en la investigació de la vacuna contra el coronavirus. | EP

La vacuna experimental contra el coronavirus de la Universitat d'Oxford la farmacèutica Astra Zeneca és «segura» en humans i, en la seua segona fase d'estudi, genera «immunitat total», segons s'ha informat este dilluns per la vesprada.

La resposta, segons asseguren, pareix segura. «Les dades mostren que la vacuna no va provocar cap reacció inesperada i va tindre un perfil de seguretat paregut al de les vacunes anteriors d'esta classe», han comentat en un estudi publicat en la revista científica 'The Lancet'. Més enllà del fet que els científics asseguren que calen més assajos amb més voluntaris, els resultats expliquen que són esperançadors. 

La investigació ha tingut lloc a la UK Research and Innovation amb la col·laboració de l'Institut Nacional per a la Salut i el Centre de Recerca Biomèdica d'Oxford, i amb el laboratori alemany German Center for Infection Research (DZIF), a demés de l'empresa col·laboradora Gießen-Marburg-Langen.

Una segona vacuna en la Xina

Paral·lelament, la revista científica 'The Lancet' ha anunciat esta vesprada de dilluns, 20 de juliol, que una altra vacuna, l'Ad5 és «segura» i, de la mateixa manera que la d'Oxford, porta a donar una resposta «immune» contra el coronavirus.

S'ha arribat a esta conclusió després de superar les proves de la fase 2. No obstant això, encara queda la fase 3 per a confirmar la seua eficàcia al 100%. Es tracta de l'avanç més important en la lluita contra esta pandèmia des del seu inici. L'Ad5 es va introduir en fase d'experimentació entre l'exèrcit xinès juntament amb set vacunes més. 

La vacuna també ha donat respostes molt positives després d'una sola immunització. S'ha provat, de fet, en un assaig aleatori per a majors de 18 anys sans que no presentaven patologies prèvies i a pesar de què els resultats han sigut satisfactoris en la majoria de les persones, no es descarta «una segona dosi» en les persones més majors. La vacuna es va provar per primera volta en una població xinesa de només 500 habitants.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Es dispara el coronavirus en el territori valencià" "Última hora: Gran augment dels contagis per coronavirus en Espanya"