La tercera part dels vacunats valencians porta AstraZeneca

CSIF Sanitat alerta que segons les dades del Ministeri el 30% de les vacunes distribuïdes a la Comunitat Valenciana són d'esta marca


CSIF Sanitat adverteix de la preocupació de "el que passarà" si es barregen vacunes i més en un territori on això afectaria la tercera part dels que han estat immunitzats porten una única dosi de l'ara "qüestionat" fàrmac.

 Vicente Navarro, representant d'este sindicat a Castelló recorda que segons les dades del Ministeri façalitades ahir mateix, "el 30% de les vacunes distribuïdes a la Comunitat Valenciana són d'AstraZeneca".

"Les declaracions d'ahir de la ministra de Sanitat ens omplen a tots de preocupació perquè ve a demostrar que no sap que passarà amb la vacuna d'AstraZeneca. La cosa en singular a la Comunitat Valenciana, ja que el 30% de les distribuïdes són estes i s'ha vacunat amb este tipus de vacunes al personal de presons, al personal d'educació i a les forces i cossos de seguretat "apunta Navarro.

Però en termes sanitaris, sembla que el desassossec que reflecteixen des d'este sindicat no ve únicament pel nombre de persones a les quals se'ls ha administrat la primera dosi sinó per la incertesa del que pot succeir amb una segona inoculació d'una vacuna diferent.

"La d'AstraZeneca es basa en una tecnologia que és l'aerovirus atenuat mentre que la de Pfizer és ARN missatger, són tecnologies diferents i el que no sabem, i científicament tampoc se sap, el que pot passar quan barreges una vegada i una altra amb la qual cosa la situació de preocupació per la improvisació i la incompetència de les autoritats sanitàries és grandíssima", conclou.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig anuncia que es permetran quedades de dos nuclis familiars a casa" "Les intervencions d'Armes i explosius es podran gestionar per email i SMS"