Val猫ncia cancel路la la Process贸 C铆vica del 9 d'Octubre i trasllada les mascletaes i castells als pobles

La pand猫mia de la Covid-19 ha obligat a suspendre este acte per motius de seguretat
Els periodistes Vicente Vergara i Mar铆a Jos茅 Grimaldo i el defensor del Major, Jos茅 Pelegr铆, seran nomenats Fills Predilectes | Europa Press

L'alcalde de Val猫ncia, Joan Rib贸, ha anunciat este dimarts, la cancel路laci贸 de la process贸 c铆vica que tradicionalment recorre alguns dels principals carrers del centre de la ciutat, amb la Senyera, per a commemorar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

La pand猫mia de la Covid-19 ha obligat a suspendre este acte per motius de seguretat per a 芦evitar aglomeracions禄. En el seu lloc, 芦els valencians podran processionar per a vore la Senyera, amb les corresponents mesures de seguretat, en el Sal贸 de Cristall de l'Ajuntament de Val猫ncia, com a 芦homenatge a un s铆mbol que ens identifica com a poble, com un poble solidari, un poble responsable i un poble cooperatiu禄.

D'esta forma ho ha anunciat l'alcalde despr茅s de la celebraci贸 d'una Junta Extraordin脿ria de Portaveus en la que s'ha abordat com celebrar l'efem猫ride enguany. Tamb茅 amb intenci贸 d'evitar grans concentracions de gent, ha avan莽at que no es far脿 una gran masclet脿 en la Pla莽a de l'Ajuntament, sin贸 que es traslladaran i distribuiran els actes pirot猫cnics: el dia 8 els castells i focs artificials, i el dia 9 les mascletaes.

Un 9 d'Octubre diferent

Rib贸 ha explicat que, el 9 d'Octubre, a les 12.00 hores, es traur脿 la Senyera del Museu Hist貌ric i es traslladar脿 al Sal贸 de Cristall, acompanyada d'una representaci贸 de la Corporaci贸 i els timbalers. A partir de les 12.30 hores 芦tota la ciutadania est脿 convidada, amb les oportunes mesures de seguretat, a entrar en sa casa per a homenatjar la Senyera禄 fins a les 21.00 hores, quan tornar脿 al museu.

L'alcalde ha lamentat que la celebraci贸 del 9 d'Octubre 芦no pot donar-se en les condicions dels altres anys per l'exist猫ncia de la pand猫mia禄, per aix貌 en la Junta de Portaveus 芦hem constatat que s'ha de fer un 9 d'Octubre diferent禄.

Les Medalles d'Or de la ciutat

A dem茅s, s'estan estudiant altres possibilitats, com la d'estendre la celebraci贸 al 8 d'octubre tamb茅 traslladant la celebraci贸 de l'acte d'Honors i Distincions al mat铆 d'este dia, i obrint l'Ajuntament durant la vesprada per a que la ciutadania puga ja visitar la Senyera.

L'Ajuntament de Val猫ncia reconeixer脿 la labor del regidor d'Hisenda, Ram贸n Vilar, que va morir este estiu, amb el t铆tol de regidor honorari a t铆tol p貌stum, que ser脿 entregat als seus familiars. Els periodistes Vicente Vergara i Mar铆a Jos茅 Grimaldo i el defensor del Major, Jos茅 Pelegr铆, seran nomenats Fills Predilectes; i l'empresari Silvino Navarro i la compositora 脕ngeles L贸pez Artiga, Fills Adoptius de la Ciutat.

La Policia Local de Val猫ncia, la Societat Esportiva Correcaminos, el Gremi de Forners i Pastissers de Val猫ncia, el Banc d'Aliments i el col路lectiu Val猫ncia amb bici rebran les Medalles d'Or de la Ciutat.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"La XVIII edici贸 d'Esc猫nia arriba a Foios el dijous" "Obert el termini per a les ajudes a les bandes de m煤sica"