València sancionarà l'ús fora de l'horari de les instal·lacions esportives

Aaron Cano destaca que la nova normativa regularà per primera vegada l'ús de les pistes i servirà per a millorar la convivència a la ciutat

L'esborrany de la nova Ordenança de Convivència de València elaborat per l'àrea de Protecció Ciutadana que dirigeix ​​el regidor Aaron Cano introduirà la possibilitat d'aplicar sancions pel mal ús o l'incompliment dels horaris de les instal·lacions esportives d'exterior.

La nova mesura pretén evitar que la utilització indeguda de les pistes urbanes desemboque en problemes de convivència amb els veïns de barri.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aaron Cano, ha destacat la importància d'esta regulació prevista en l'esborrany de l'ordenança per millorar la convivència a la ciutat. "Entre les noves mesures que estableix l'esborrany de l'ordenança de convivència establirem una sanció per l'ús indegut de les instal·lacions esportives de lliure accés dependents de la Fundació Esportiva Municipal.

Fins a la data no hi havia una normativa municipal que sancionés l'ús indegut de les pistes, l'ús inadequat i fora del seu horari. D'esta manera, des de Policia Local volem fer passos per millorar la convivència a la ciutat, evitar estes molèsties que moltes vegades genera al veïnat l'ús de les pistes fora del seu horari i ordenar una mica més l'ús adequat d'estes instal·lacions", ha explicat el responsable de Protecció Ciutadana.

L'esborrany estableix sancions per a qualsevol ús de les instal·lacions esportives a l'aire lliure que pertorbe els legítims drets dels veïns i veïnes o dels altres usuaris de l'espai públic "Impedint l'ús de les pistes esportives per altres usuaris".

Així mateix, també fixa multes per al consum a les pistes de begudes alcohòliques o substàncies estupefaents. El document introdueix per primera vegada la possibilitat d'imposar sancions per incomplir l'horari d'utilització de les instal·lacions estipulat per la Fundació Esportiva Municipal i prohibeix fer qualsevol mena de reserves o llogar les pistes a tercers.

"Les instal·lacions esportives d'exterior són recursos esportius magnífics perquè puguen fer esport en els carrers de València especialment els nostres xiquets i els més joves, però és veritat que el seu mal ús provoca malestar entre els veïns i molèsties que era necessari regular. Som conscients que cal garantir el descans dels veïns i per això creiem que per millorar la qualitat de les instal·lacions i evitar deterioraments possibles per l'ús de nit fora dels horaris establerts, esta ordenança de convivència ajuda a millorar i a conservar bé les instal·lacions. A més, contribueix a garantir el descans dels veïns i, sobretot, al fet que els nostres infants i els nostres joves puguen practicar esport als nostres carrers amb les millors garanties", ha subratllat la regidora d'Esports, Pilar Bernabé.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El primer premi a la millor paella valenciana del món se'n va a Madrid" "Cau a Alaquàs el segon premi de la Primitiva"