Viatja de Barcelona a Eivissa encara que sabia estava contagiat de coronavirus

El Govern Balear ha informat sobre la situació del xic, que es troba retingut
El xic ha decidit viatjar a pesar d'haver donat positiu en la PCR  | EP

Retingut un xic que va viatjar de Barcelona a Eivissa el 29 de juny després d'haver donat positiu en una PCR del coronavirus. El jove es va saltar la quarantena per a participar en una despedida de solter, i ara, després de buscar-lo durant pràcticament una setmana, està retingut i ingressat en l'Hospital Can Misses de l'illa.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Internament forçós

La Direcció General de Salut Pública de les Illes Balears ha remès a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil una resolució per a ordenar el seu internament forçós en règim d’aïllament en l’Hospital Can Misses (Eivissa) d’un home que va viatjar de Barcelona a l’illa pocs dies després haver donat positiu en una PCR, cosa que l'obligava a mantindre aïllament domiciliari.

Segons informa el govern balear, d’acord amb les dades facilitades pel Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), del Ministeri de Sanitat, el dia 20 de juny esta persona va presentar símptomes i el dia 26 de juny la PCR que se li havia fet va donar positiu, cosa que l'obligava a fer quarantena, aïllant-se en el seu domicili. I pijtor: tres dies després, el dia 29, el xic contagiat va decidir viatjar de Barcelona a Eivissa.

El dia 3, el CCAES va informar la Direcció General de Salut Pública i Participació que l’individu es trobava en Eivissa i poques hores després va ser localitzat. Finalment, a primera hora del matí les autoritats han emés una resolució d’internament forçós en règim d’aïllament en Can Misses. La persona ha sigut traslladada al centre hospitalari, a on quedarà retinguda fins que reba l’alta.

A demés d’adoptar eixa mesura de protecció de la salut pública, la Direcció General del govern de les Balears ja ha iniciat l’estudi de contactes i incoarà un expedient a l’home per un presumpte delicte contra la salut pública.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Coronavirus mortal: Un famós actor de Hollywood en perill" "Sanitat avisa: Les formes de desinfectar que no afecten al Coronavirus"