Estàs vivint de lloguer?: Això t'interessa

El propietari deurà a avisar que no desitja renovar el contracte de lloguer amb quatre mesos d'antelació i l'arrendatari amb dos mesos


Els propietaris d'un habitatge llogat hauran de comunicar als inquilins que habiten en ella, amb quatre mesos d'antelació, i no amb 30 dies com fins ara, que no renoven el contracte de lloguer de la casa a la seua finalització després de 5 o 7 anys de lloguer, si l'arrendador és una persona jurídica.


Els amos hauran de realitzar la notificació amb quatre mesos d'antelació i amb dos si es tracta de l'inquilí (arrendatari). Si el propietari no avisa en eixe període de temps, l'inquilí podrà prorrogar el lloguer fins a 3 anys, segons recull el Reial decret llei 7/2019 de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer.


Tot això llevat que l'arrendatari manifeste a l'arrendador, amb un mes d'antelació a la data de terminació de qualsevol de les anualitats, la seua voluntat de no renovar el contracte.


Quan és l'inquilí el que no avisa al propietari amb dos mesos d'antelació que no renovarà, corre el risc que el contracte es prorrogue un altre any, que haurà de complir o assumir la penalització.


Esta mesura està en vigor en tots els contractes de lloguer signats a partir del 6 de març de 2019.


Si la comunicació es produeix fora de termini, provocarà que part dels contractes de lloguer vagen a passar a durar fins a 8 anys, en el cas de propietaris particulars, i 10 anys en el cas d'arrendadors persones jurídiques.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El Govern d'Espanya apujarà la gasolina i crearà un tribut per l'ús del cotxe" "Els bous al carrer tornen a la Comunitat Valenciana"