El web de la Generalitat es col路lapsa a l'inici del per铆ode de sol路licitud d'ajudes per a aut貌noms

L'alta demanda per a accedir a estes ajudes ha provocat el col路lapse de totes les web
La primera web a recuperar-se ha sigut la de Labora, en la que es tramiten estes ajudes | Val猫ncia Diari

La web de la Generalitat ha caigut en el mat铆 d'este dijous, a primera hora, coincidint amb l'obertura del per铆ode per a sol路licitar les ajudes a aut貌noms i empreses m茅s afectats per la crisi de la Covid-19 que s'establixen en el 'Pla Resistix', dotades amb 80 milions d'euros. L'alta demanda per a accedir a estes ajudes ha provocat el col路lapse de totes les web de la Generalitat, excepte la de Sanitat, que no s'ha vist afectada, per estar a茂llada com un servici independent.

Cap a les 10.00 hores ha comen莽at a restablir-se el servici. La primera web a recuperar-se ha sigut la de Labora, en la que es tramiten estes ajudes, per a que poguera absorbir tota la demanda de sol路licituds. Nom茅s en els primers 35 minuts s'han registrat m茅s de 30.000 sol路licituds. Cal recordar que en tr脿mit de hui nom茅s es dona cita i hora per a pujar la resta de la documentaci贸.


La resta de webs de la Generalitat s'ha anat recuperant progressivament fins a les 11.00 hores, han explicat fonts de la Generalitat. En tot cas, des de l'Administraci贸 s'ha volgut recordar que les ajudes no van per ordre de registre, sin贸 estan pensades per a atorgar 600 fixos m茅s 600 euros per treballador o 300 euros si estan a mitja jornada.

Una volta solucionat i restablides totes les webs, el president de la Generalitat, Ximo Puig, explicava 芦pel gran acolliment de la convocat貌ria s'ha produ茂t un problema t猫cnic que ja s'ha solucionat禄 i assegurava que les inscripcions ja estaven arribant amb normalitat.

De la mateixa manera, Puig ha insistit que estes ajudes no funcionen per ordre d'arribada sin贸 que 芦arribaran a totes i cadascuna de les empreses dels sectors d'activitat fixats en el decret que el sol路liciten禄.

Recollir la documentaci贸 de moltes empreses

Durant el temps que la web ha estat sense servici, Labora i Hisenda han avisat del col路lapse a trav茅s de les xarxes socials i demanaven disculpes per les mol猫sties.

A primera hora, quan el servici encara no funcionava, la Coordinadora d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana i la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de Val猫ncia lamentaven les dificultats d'acc茅s i assenyalaven que 芦la maquin脿ria burocr脿tica i administrativa no pot ser una altra trava per a les pimes del sector禄.

Posteriorment, les dos entitats han celebrat que la web es recuperara amb rapidesa per貌 esperen que no es torne a repetir. Lamenten que 芦amb la situaci贸 de precarietat i necessitat en la que est脿 sumit el sector, l'administraci贸 p煤blica no siga capa莽 d'habilitar un sistema d'accessos a la xarxa que permeten recollir la documentaci贸 de les moltes d'empreses que se sabien anaven acudir a estes ajudes禄.

芦Aix貌 no fa m茅s que afegir m茅s frustraci贸 per part dels ciutadans, que no podem entendre que com passen estes coses禄, advertien.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Correu fraudulent que suplantava a una regidora de l'Ajuntament de Val猫ncia" "Sagunt invertix en la millora de la Casa Municipal de Cultura"