Ximo Puig assegura que el curs serà presencial i «no està damunt de la taula» una altra modalitat

El president de la Generalitat ha afirmat que es farà «tot l'humanament possible per a que hi haja el menor risc»
Ximo Puig assegura que no es contempla un inici de curs no presencial | GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que no està «damunt de la taula en estos moments» que el començament de curs en el territori valencià no siga presencial i ha assegurat que es va a treballar per a fer possible que hi haja seguretat en les aules davant el coronavirus i al mateix temps que hi haja presencialitat.

Puig ha admés que «el risc zero no existix» i que l'evolució de la pandèmia de coronavirus indica que «pot haver i hi haurà brots» en algun centre educatiu, però ha precisat que es farà «tot l'humanament possible per a que hi haja el menor risc» per a alumnat i professorat.

El president ha alertat que la no presencialitat en les aules, sobretot en educació infantil i primària, té «efectes negatius per a la sociabilitat i per a la mateixa educació dels xiquets». Per això, s'ha arribat a un acord amb la comunitat educativa per a que l'alumnat puga acudir a les aules.

«No es pot garantir que no hi haurà cap contagi en cap col·legi»

Puig ha admés que no es pot «garantir al cent per cent que no hi haurà cap contagi en cap col·legi», com tampoc en cap centre hospitalari ni en altres àmbits, però ha defés la postura «ben clara» de la Generalitat Valenciana: «volem la màxima presencialitat possible» en les aules, sobretot en les etapes inicials.

En este sentit, el president de la Generalitat ha reivindicat que la Comunitat Valenciana ha arribat a un acord amb la comunitat educativa per a abordar la tornada a l'escola i establir un «full de ruta». També ha aprofitat per a agraïr l'esforç fan els centres per a «adequar les aules» a la nova situació.

Puig ha admés que cal ser «prudents» i que caldrà evolucionar en l'àmbit educatiu conforme ho faça la pandèmia, i ha recordat que en el territori valencià s'ha contractat a més de 4.000 professors per a facilitar les mesures de seguretat en les aules.

«Si hi ha comunitats que no tenen un pla, no és culpa del Govern d'Espanya»

Respecte a la Conferència de presidents davant del començament de curs, el president ha dit que durant l'estat d'alarma hi ha hagut una «unitat d'acció molt positiva» entre el Govern d'Espanya i les comunitats autònomes, però «cada un ha d'assumir la seua responsabilitat» en l'àmbit de les seues competències.

«Si hi ha comunitats autònomes que en este moment no tenen un pla, o que no han parlat amb la comunitat educativa, és la seua responsabilitat, no del Govern d'Espanya», ha afirmat Ximo Puig.

Puig ha insistit que en el territori valencià es vol generar «la màxima seguretat» per a que els xiquets puguen anar a escola i tindre una educació «el més normalitzada possible, perquè els confinaments i les mesures restrictives també tenen costos, psicològics, socials i econòmics».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: 14 casos de coronavirus entre els treballadors de l'Ajuntament de València" "Creixen els casos de coronavirus en una comarca valenciana"