Ximo Puig demanarà permetre la mobilitat entre autonomies limítrofes

El president s'ho ha traslladat als consellers este dimarts en una reunió en el Palau de la Generalitat
Ximo Puig ha anunciat que hi haurà canvis en la mobilitat en la fase 3 | EFE

La Generalitat Valenciana ja ha demanat que tot el territori valencià passe a la fase 3 el pròxim dilluns. Una decisió de la que ja va informar el president, Ximo Puig, el passat diumenge i que ha traslladat als consellers, en una reunió de treball en el Palau de la Generalitat este dimarts.

Però la novetat, que s'ha conegut este dimarts, és que Puig demanarà canvis en la mobilitat: es parlarà amb autonomies limítrofes que també estiguen en fase 3 —ara mateixa Aragó, Balears, Múrcia i part de Castella-la Manxa i Catalunya—, per a permetre la mobilitat entre elles.

Una nova normativa per a la fase 3

La reunió, a la que han acudit la vicepresidenta, Mónica Oltra; el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau; i altres consellers, ha servit per a preparar per part de cada Conselleria la normativa que regirà una volta es determine el pas a la fase 3.

Esta normativa detallarà totes les activitats que es podran fer i quedaran reflectides en el decret del president que es firmarà a finals d'esta setmana, després de què el Govern publique la resolució amb el pas a la fase 3 de la Comunitat Valenciana.

Una de les propostes és que en eixa fase 3, tot el territori valencià siga una unitat territorial quant a la mobilitat —es podria ja eixir de la província—, al mateix temps que es parlarà amb altres comunitats autònomes limítrofes per a acordar la possibilitat de poder transitar entre estos territoris, sempre que es troben en la mateixa fase i des de la màxima prudència.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La inevitable data que marquen en el calendari per a tornar-nos a confinar" "Illa confirma la data en què acabarà tot i tornarem «a la nova normalitat»"