Ximo Puig demana que la quarantena establida pel Regne Unit no afecte al territori valencià

El president de la Generalitat Valenciana ha demanat també un corredor segur, especialment amb la Costa Blanca
Ximo Puig ha demanat un corredor segur amb el Regne Unit | GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha insistit que «no té cap sentit» que s'establisca «cap prevenció» respecte als ciutadans britànics que tornen del territori valencià, ja que este territori té «un índex menor de contagis» de Covid-19 que el mateix Regne Unit.

Per això, el cap del Consell reclama que s'exceptue a la Comunitat Valenciana de la recomanació feta pel Govern de Boris Johnson de no viatjar a Espanya i de la imposició d'una quarantena de 14 dies a les persones procedents del nostre país i, «de manera immediata», que s'habilite un corredor segur en el conjunt del territori valencià i «sobretot amb la Costa Blanca».

Amb este objectiu, Puig ha mantingut al llarg de la jornada d'este diumenge converses amb autoritats espanyoles i britàniques, especialment amb l'ambaixador de Regne Unit en Espanya, «que sempre s'ha mostrat obert a les nostres posicions», ha assegurat.

El president ha recalcat la relació «molt intensa» que manté la Comunitat Valenciana amb Regne Unit, entre altres coses perquè «un terç dels britànics que viuen en Espanya» ho fan en el territori valencià, ha apuntat.

«Fins i tot en els pitjors moments del Brexit els hem manifestat la nostra disponibilitat a tindre una hospitalitat en totes les dimensions. Els britànics se'n poden anar de la Unió Europea, però mai deixaran de ser Europa ni de tindre una relació estreta i positiva amb la Comunitat Valenciana», ha afegit.

«Recobrar la racionalitat»

En este punt, Puig ha advocat perquè «s'establisca un diàleg per a recobrar una racionalitat que done resposta als problemes reals». «Cal tindre en compte que la Comunitat Valenciana té un índex de contagis menor que el Regne Unit i no té cap sentit que hi haja una prevenció respecte al nostre territori», ha reiterat.

«Ací s'ha fet un pla de contingència, s'està actuant en conseqüència i és una enorme desgràcia per a molts britànics que viuen en la Comunitat Valenciana i que ara veuen dificultada la seua mobilitat i també per a molts altres que ja havien contractat les seues vacacions», ha argumentat.

Per tot això, ha defés, «esperem que hi haja alguna classe de solució i amb caràcter immediat un corredor sobretot amb la Costa Blanca i Alacant».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detecten un brot de coronavirus en una fàbrica de cotxes d'Espanya" "Mor Javier, el pacient que més temps ha estat en l'UCI per Covid-19 en Espanya"