Xiquets valencians planten una falla amb 2.000 rajoles contra el coronavirus

Esta falla porta amb ella un missatge d'esperança i simbolitza la distància social de seguretat
Consistix en la creació d'un mur de 2.000 rajoles de cartó | Europa Press

Alumnes del CEIP Sant Pere Apòstol de Real, en la comarca de la Ribera Alta (València), es convertixen este dimecres en artistes fallers plantant una falla de 2.000 rajoles de cartó amb rerefons d'esperança post-pandèmia, ja que cada rajola simbolitza «un mil·límetre de la distància de seguretat que ens separa en esta era de COVID».


«Cremar este mur de rajoles significarà que no hi ha ja res que ens separe i podrem abraçar-nos. Cremarem una falla i també el que la pandèmia ens ha robat», proclama l'artista faller Miguel Hache, creador del monument.

El projecte forma part d'una de les beques Resistències Artístiques, atorgada pel Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), i consistix en la creació d'un mur de 2.000 rajoles de cartó.

En el procés de creació han participat alumnes de diferents cursos com a artistes en estes Falles atípiques. Ha començat a plantar-se cap a les deu del matí d'este dimecres, amb una 'plantà' per hores en la que es coordina la participació de diferents cursos, per a que el mur estiga alçat a les 13.30 hores.

Falla guardada per a cremar-la més tard

Com la normativa impedix cremar la falla, una volta en peu i disfrutada durant estos dies que coincidirien amb la setmana fallera, es recollirà i guardarà per a cremar-la en el moment que les circumstàncies ho permeten.

Es tracta d'una iniciativa molt simbòlica, ja que la idea darrere d'este mur de rajoles és una metàfora del comportament humà. «Articular una reflexió sobre la repercussió que tenen en les nostres vides les barreres físiques i conceptuals que la societat construix a partir de la COVID amb el distanciament social», explica el creador en el seu comunicat.

«Algunes d'estes barreres s'hereten i encara es mantenen, mentres unes altres ressorgixen en el present o, per contra, són derrocades. Unes altres, finalment, són creades amb la finalitat de protegir-nos, però, no obstant això, no fan més que allunyar-nos».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'Ajuntament de Xirivella prepara una programació especial per a celebrar les Falles" "Sanitat planteja que es facen castells de focs artificials en municipis valencians"