Uns assaltants roben i causen quantiosos danys en un col·legi d'Albalat dels Tarongers

Els fets van ocórrer en horari de matinada, en el Centre Rural Agrupat Baronia Baixa d'Albalat dels Tarongers.
Imatge de l'aulari d'Albalat dels Tarongers | GVA

 

Aquesta setmana es registrava un robatori en un col·legi d'Albalat dels Tarongers, a la comarca del Camp de Morvedre, en el qual era sostret un ordinador i diners, i es produïen quantiosos danys materials.

Els fets van ocórrer en horari de matinada, en el Centre Rural Agrupat Baronia Baixa d'Albalat dels Tarongers. Els lladres van accedir a les aules prefabricades del centre, que van quedar completament regirades. Ací van robar un ordinador portàtil, així com diners que guardava una professora del centre.

Diferents portes d'armaris i mobiliari van quedar completament destrossades. Així mateix, un projector sembla que va intentar ser robat sense èxit, i va acabar també trencat. L'acte vandàlic deixa, per tant, danys per valor de diversos milers d'euros. A més, els lladres van forçar la porta d'entrada a l'edifici principal, tot i que no van poder accedir. Açò hauria augmentat considerablement els danys. Tot i això, sí que van ser trencats els vidres de la porta i van destruir el sistema de seguretat.

Aquest centre ha patit diversos assalts en els últims anys. Es tracta d'un centre educatiu ubicat en els afores d'Albalat dels Tarongers.

Salem pateix robatoris simultanis en tots els edificis públics la mateixa matinada 

La passada matinada de dilluns a dimarts el municipi de Salem, a la comarca de la Vall d'Albaida, patia robatoris simultanis en diferents edificis públics de la localitat.

Els lladres van entrar a l'ajuntament, les escoles, el centre social, el gimnàs i el magatzem municipal, robant diversos elements de valor i regirant tot al seu pas.

Entre els objectes robats es troben diferents aparells electrònics, com tablets, telèfons mòbils o ordinadors. També ha desaparegut material i maquinària dels treballadors de jardins. Així mateix, un dels vehicles municipals, de la marca Peugeot, també va ser robat, tot i que posteriorment va ser trobat abandonat en el Ràfol de Salem, localitat que limita amb aquesta.

Els robatoris es van cometre en la mateixa matinada, el que porta a pensar des del consistori que es tractava d'una actuació organitzada. L'Ajuntament també incidia en què, a més del valor de tots els objectes sostrets, s'han produït importants destrosses en més de vint panys de portes, des de les quals els lladres accedien als edificis. A més, els espais estan regirats i completament desordenats, provocant un mal major encara.

El municipi ha quedat consternat davant aquests actes simultanis, i des de l'Ajuntament s'ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per si existeix alguna pista dels autors dels fets.

El consistori ha avisat, així mateix, del perill que accions com aquesta tornen a succeir. En aquest sentit, des de l'ajuntament es destacava la baixa quantitat d'efectius que vigilen localitats menudes com Salem, que depenen constantment dels efectius de Guàrdia Civil d'altres municipis, suposant una creixent desprotecció.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sagunt inaugura un nou autobús híbrid que reduirà el consum un 18%" "ATENCIÓ: Detingut per transportar 70 quilos d'haixix en el doble fons del maleter a València"