Obri les portes el primer Museu del Videojoc d'Espanya en Ibi

És el primer museu d'Espanya de les seues característiques i, segons els promotors, reunix una de les col·leccions de maquinetes més important d'Europa
El Museu del Videjoc d'Ibi ja està en marxa | Arcade Vintage

 

La nostàlgia dels anys 80 i 90 arriba a Ibi amb el nou Museu del Videjoc que obri hui les seues portes en la localitat de la Foia de Castalla. Este primer museu del videojoc en Espanya compta amb un espai d'uns 900 metres quadrats amb més de 300 elements de la història arcade que varen tindre l'hegemonia de l'entreteniment abans de l'arribada de les noves tecnologies. 

Esta nova exposició s'ha instal·lat en el primer pis de l'antiga fàbrica Rico, un edifici arrelat a la cultura del joguet, i que ha sigut cedit per l'Ajuntament de la localitat amb l'objectiu de reunir estes peces que formen part de la història del videojoc. El projecte s'ha presentat este dijous amb representants de l'associació Arcade Vintange –impulsora del museu– i diferents membres de la corporació municipal.

Els dels 80 i 90 se sentiran en un saló recreatiu de la infantesa | Arcade Vintage

 

El nou museu té com a objectiu difondre i posar en valor la història de les populars maquinetes, que foren una de les fonts d'entreteniment juvenil més importants abans de l'arribada de les consoles a les cases i que, a més, servia de lloc de reunió dels adolescents de finals del segle XX.

Este espai de joc i divulgació vol fer que els majors recorden els moments que van viure d'adolescents i que els més menuts coneguen com era la indústria del videojoc abans de l'arribada de Willyrex, Call of Duty i demés elements actuals.

El museu obrirà tots els dissabtes –des de hui, que s'ha inaugurat– de les 10.00 a les 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores. La intenció és reunir a les famílies i amants de l'entreteniment arcade i despertar-los la nostàlgia amagada darrere del famós 'Insert Coin'. Però esta volta, per tal d'accedir al recinte, l''Insert Coin' serà col·lectiu. Per un preu de 10€, els aduls, i 5€, els més menuts els visitants podran jugar a totes les màquines que vullguen.

Amb este museu, ja són 3 els espais dedicats als jocs i joguets en la comarca de l'Alcoià, amb el Museu Valencià del Joguet, també en Ibi, i el Museu de la Nina, d'Onil. No de bades, la indústria joguetera alacantina ha sigut referent en Espanya des dels anys 60, amb marques tan importants com Famosa o Moltó.

 

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"LLISTA: Les 5 cremes solars més recomanades" "ALACANT: Cau el 2n premi de la Loteria Nacional"