La Loteria ja té data de tornada

Es preveuen dos escenaris diferents
La Loteria ja té data de tornada  | València Diari

La Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE) preveu posar a la venda La Primitiva i EuroMillones la pròxima setmana, segons el pla per a la reobertura en el procés de desescalada, una planificació que no contempla la tornada a l'activitat abans del pròxim 18 de maig, a pesar de què, des d'este dilluns, el 51% dels espanyols es troben ja en la fase 1.

A partir d'este dilluns 11 de maig, el Govern permet a les províncies i zones que han passat a la fase 1 de la desescalada la reobertura al públic de les administracions de loteria, «sempre que tinguen una superfície útil d'exposició i venda igual o inferior a 400 metres quadrats», si bé s'exceptuen aquells que es troben dins de centres comercials sense accés directe i independent des de fora.

A pesar d'això, segons la planificació de SELAE, la societat estatal contempla dos escenaris per a la reobertura no abans del pròxim 18 de maig.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

Escenari 1

En l'Escenari 1, Loteries i Apostes de l'Estat establix que, si dissabte que ve 16 de maig, es produïra alguna classe de recuperació de territoris per a la fase 1 (s'han quedat fora la Comunitat de Madrid i gran part de Catalunya, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana, excepte certes àrees dins d'estos tres últims territoris), l'obertura es faria el dia 18 de maig, amb l'inici de la venda de tots els jocs actius.

En este primer escenari, apunta que se sortejarien, en la setmana del 18 al 24 de maig, La Primitiva i EuroMillones; i que els sortejos de Bonoloto i la Grossa de la Primitiva es reiniciarien en la setmana del 25 al 31 de maig.

Escenari 2

Respecte a l'Escenari 2, SELAE detalla que, si el dissabte 16 de maig no es recuperaren territoris per a la fase 1, l'obertura es faria el 21 de maig, quan s'iniciarà la venda de tots els jocs actius, excepte en el cas d'EuroMillones, que s'iniciaria el dia 23 de maig de 2020. Els sortejos de tots els jocs actius s'iniciaran el dilluns 25 de maig de 2020.

En els dos escenaris, segons la planificació de SELAE, la Loteria Nacional tornarà a posar-se a la venda el dia en què s'inicie la venda de jocs actius i els sortejos es reprendran l'11 de juny de 2020.

Després de publicar-se el 'Pla per a la Transició cap a una nova normalitat' del Govern, fonts de la societat estatal asseguraven que SELAE té en compte «sempre com a prioritat la seguretat dels venedors i clients» i que «es prenen en estos establiments totes les mesures necessàries per a compatibilitzar l'activitat comercial i la seguretat dels ciutadans».

La venda de jocs, suspesa des del passat 15 de març

Loteries i Apostes de l'Estat va suspendre el passat 15 de març la venda de tots els jocs, considerant el que s'establix en el Reial decret pel que es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària provocada pel coronavirus.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La classe d'arròs que no hauries de comprar mai en el supermercat" "El producte de Mercadona que triplica les seues vendes durant la quarantena"