Les millors idees per a reformar una casa

Quan hages acabat, tindràs la casa dels teus somnis i podràs viure tranquil durant molts anys

Fer-te amb una casa antiga per un preu irrisori pot semblar una bogeria si necessites grans reformes. Però també és una perfecta oportunitat per a començar de zero el projecte que tens al cap. Hauràs de suar molt i invertir temps i diners, però el resultat serà just el que vols.

Si acabes d'arribar i encara has de redistribuir l'habitatge, busca't trasteros en Valencia en els quals pugues guardar el teu mobiliari mentre dura la reforma. Quan hages acabat, tindràs la casa dels teus somnis i podràs viure tranquil durant molts anys.


Això sí, no tot serà fàcil. Caldrà conéixer i estudiar com està tot, ja que no serà el mateix trobar-nos amb una casa vella en la qual no entra ningú des de fa molt a un xicotet edifici dels teus familiars al poble, amb tocs antics, però en relatiu bon estat.


El primer que necessitaràs, no ho dubtes, serà diners. Però com no has d'escometre totes les reformes des del primer dia, això pot anar fluint al llarg del temps. Però el que definirà el resultat final seran totes les idees que tingues. Així que hui et donarem unes quantes.

COMENÇA PER ANALITZAR L'ESTAT ACTUALEste pas és imprescindible, tant per a planificar els canvis que vages a fer com per a comprovar com estan les instal·lacions bàsiques d'electricitat, lampisteria, etc. Després d'unes quantes visites podràs anar veient, quant serà el pressupost total necessari, o si canviaràs la distribució de les habitacions.


Tingues en compte que les cases que tenen tants anys estaven construïdes pensant en unes necessitats que no són les d'ara, per la qual cosa pot ser que et trobes habitacions xicotetes d'un només un, dos o més salons i alguna cosa més. Així que és el moment de valorar si sobra algun barandat per a fer un espai més diàfan.


No pots obviar les parets i els pilars de càrrega, perquè són l'estructura bàsica del teu habitatge. Hauràs de conéixer si necessiten algun reforç per a la seua seguretat, algun tractament contra la humitat o qualsevol altre problema que haja sorgit en els últims anys.


La teulada és un punt important. Pot ser el pas més car de tota la reforma, especialment si no ha canviat en els últims 30 o 40 anys i és necessari llevar-lo per complet. També és molt possible que no hi haja calefacció ni aire condicionat, així que ara és el moment d'incloure'l en la teua planificació perquè encaixe perfectament.
Esta revisió inicial també ha de pensar en xarxa elèctrica i canonades, perquè poden estar deteriorades o ser perjudicials per a la salut. Les filtracions o avaries poden arribar a ser un vertader problema si no es tracten estos aspectes des d'un principi.


En general, has de cerciorar-te que la seguretat de la casa és l'adequada; abans de pensar en qualsevol altra fase de la reforma. Serà el principi del teu nou projecte, però és important tindre'l tot més o menys clar per a abordar estos canvis i reparacions amb el futur en ment.

ATENT A SÒLS I PARETS

Més enllà de l'aspecte estructural, hauràs de pensar en les parets com un actiu decoratiu per a la teua llar. No et preocupes, amb els canvis d'instal·lació i altra serà quasi impossible que no hages de pintar-les de nou; així que tens on treballar.


Pensa en l'estil que vols aconseguir: pot ser que t'interesse deixar a la vista les pedres antigues originals de la casa, o mantindre la rajola vista i atorgar un estil industrial al teu habitatge. També pots mantindre estos tocs originals en mitja paret i l'altra meitat reglejada i pintada, a manera de sòcol.


Quant al sòl, el més probable és que estiga deteriorat. En la zona baixa de la casa pot ser que et trobes amb rajoles amb dibuixos geomètrics, tan comuns a les cases de camps de fa anys. Ara s'han tornat a posar de moda, per la qual cosa pots conservar-les. A més, són molt vistoses i el seu manteniment i neteja són molt senzills.


Potser només fa falta polir-les i netejar-les, per la qual cosa pots contractar alguna empresa que es dedique a això. Si no és possible i estan molt malament, sempre pots canviar-les per rajoles hidràuliques modernes o altres models de pavimentació.


Per a la zona alta, el més comú és trobar sòls de fusta. No parquet, sinó directament fustes nobles en tot el pis. Si pots mantindre-les, acoltella-ho i envernissa-ho perquè estiga com a nou, és impossible accedir a un sòl d'aqueixa qualitat hui dia. Si el seu estat és molt dolent i no tenen el gruix adequat o té problemes de tèrmits o arnes, hauràs de retirar-lo per a evitar problemes de seguretat.

NO T'OBLIDES DE LA FUSTERIA

Les portes i finestres d'una casa tan antiga solen ser de les primeres coses que pensarem a canviar. L'exposició a l'exterior de les finestres i la feblesa de les portes interiors faran que no te'l penses massa. L'ideal és buscar nous materials que et donen un major aïllament i confort, sense descurar l'estil que vaja a acompanyar a la resta de la casa.


Els models més moderns poden adoptar tota mena d'acabats, per la qual cosa poden fins i tot simular la fusta sense ser-ho. Això donarà un extra de calidesa i farà més acollidora totes les habitacions. I, per la seua part exterior, podran tindre el mateix aspecte o un diferent, segons les teues preferències.


No obstant això, tingues present la porta d'entrada a la casa. És possible que siga una porta antiga i robusta, i encara es mantinga en bon estat. Tracta de restaurar-la i quedar-te amb ella; reparant alguns defectes, instal·lant un pany modern i netejant i envernissant tota la superfície. Serà un detall de vertadera autenticitat.

BANYS I CUINES

El bany serà un dels llocs on més llibertat tindràs per a reformes i decorar de tota la casa. Les tendències més actuals et portaran pel canvi de la banyera per una dutxa, per motius tant econòmics com d'espai. Si, a més, ganes una mica d'espai, molt millor per a tota la zona.


Els taulells també serà probable que hages de canviar-los, així que adapta'ls a l'estil que hages triat per a la resta de la casa. Entre estos, els elements sanitaris i el mobiliari; tindràs un bany d'allò més coqueto per a esta nova llar.


Quant a la cuina, també tindràs totes les possibilitats que imagines. Segons l'antiguitat de la casa, també hauràs de renovar-la per complet. El millor? Les cuines antigues solen ser molt grans, per la qual cosa podràs aprofitar tot l'espai per a traure-li tot el partit que necessites.


Ja siga d'estil rústic (amb presència clara de la fusta) o industrial (amb metalls i línies rectes), tria bé la placa de cocció. Una resistent que et permeta utilitzar-la durant molt de temps i que tindrà un manteniment més senzill que les antigues.

HI HA ESCALES DE FUSTA?

Si per a arribar a la resta de pisos hi ha una escala de fusta massissa, fes tot el possible per mantindre-la. Igual que la resta d'elements naturals, és possible que requerisca una bona remodelació; però la seua estructura serà de bona qualitat i aguantarà molt bé el pas dels anys. Fixa't en els seus passamans i balustres, solen ser una obra mestra.


El primer serà passar l'escata per a eliminar tot el vernís o la pintura, perquè pugues començar a arreglar-la des de zero. Amb això, a més, descobriràs els possibles porus que hi haja, per als quals hi ha substàncies especials en el mercat. Una vegada sec i en perfecte estat, un parell de mans de pintura o vernís faran que quede perfecta.


Com ja hem comentat abans, si han aparegut plagues o hi ha taulons o escalons molt danyats, no quedarà més remei de canviar-la. Segurament serà impossible accedir a una semblant per un preu raonable, així que estudia totes les opcions viables.

Estos són els aspectes més importants que has de tindre en compte a l'hora de llançar-te a reformar una casa antiga. A mesura que vages treballant en el primer esbós, segur que se t'ocorren noves idees que pugues incorporar al projecte; així que no tingues por d'innovar. Assessora't amb professionals de tots els àmbits i prompte tindràs la llar que sempre vas voler.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Rescata el vestit 'low cost' de Zara que es va esgotar en unes hores" "Els millors productes de Mercadona per a regalar pel Dia de la Mare"