Plataformes flotants i pantalans: diversió i seguretat als nostres ports

Un recurs útil com a mitjà de transport, piscina improvisada o port de temporada.
Plataformes flotants i pantalans: diversió i seguretat als nostres ports | Cedida

La mar i el ser humà

Tot i que el ser humà no pertany a la fantasia d’ecosistemes que proporciona l’element tel·lúric de l’aigua, la nostra relació amb ella és inqüestionable. Constituït per una gran quantitat d’aigua, el ser humà hi ha trobat, especialment al mar i l’oceà, tota una experiència realment addictiva. I no tan sols pel que fa a les vacacions i els moments d’oci a la platja, sinó també en referència a l’esport. Una disciplina que, si bé ens situa en els nostres propis límits, cedix d’una manera meravellosa davant de l’atracció magnètica de la mar. Temple de la vida i de molts dels altres misteris que encara hui estan ocults.

De totes aquelles que han aparegut al llarg del temps, les plataformes flotants són, probablement, una de les modes més recentment esteses als ports de tot el món. De fet, al nostre territori també se n’han ubicat al port de València a causa de la seua comoditat i protecció contra la corrosió d’embarcacions o motos d’aigua, causat pel seu contacte amb la salinitat. I, amb això, Plataformas flotantes y Pantalanes és una de les principals empreses del sector, així com distribuïdor europeu, amb àrea d’operació en tota Espanya i pot proporcionar tota classe de models d’acord amb les necessitats sol·licitades.

Plataformes flotants

Les plataformes flotants, a banda d’una solució a la qual recorren molts banyistes a fi de reposar els músculs després d’unes quantes hores d’oci submarí, disfruten de moltes altres possibilitats més. Com ja s’ha dit, són increïblement útils per a suportar qualsevol tipus d’embarcació a fi de no allargar massa el seu contacte amb l’aigua del mar. L’alta quantitat de sal i d’altres elements pot, no tan sols esquerdar la pintura de la nostra embarcació, sinó també podria afectar a l’estructura. Fet que fins i tot podria resultar un perill per a la nostra seguretat mentre naveguem. En este punt, una plataforma flotant és, per tant, una inversió en la integritat del nostre mitjà de transport marítim.

I encara més, gràcies al pes que resistixen, les plataformes flotants per a events són també un recurs que s’ha estés amb el temps. Si un esdeveniment ben conduit és ja de per sí commovedor, situar-lo damunt del mar, especialment durant un xicotet acte nocturn, pot incrementar la seua màgia a un nivell inoblidable. Alhora, també pot servir com a reforç útil per a realitzar diverses tasques laborals al port. Cosa que evita, d’esta manera, que un operari haja de realitzar un seguit de coreografies impossibles o treballar des de l’aigua, fet que dificultaria la seua faena i el situaria també en risc laboral. En una línia similar, establir un pont flotant com a passarel·la és també una opció per a facilitar còmodament l’accés dels usuaris a les seues respectives embarcacions.

Pantalans

Quant als aspectes recreatius, cada vegada hi ha més banyistes que, cavalcant un pantalà i armats amb un parell de rems, usen este recurs per a desplaçar-se com un xicotet bot al cotat de la platja. Una opció perfecta per a unir diferents amics o la família en un divertit moment d’oci, poder realitzar desplaçaments ben còmodes, proporcionar salts a l’aigua únics i, fins i tot, tindre una zona mòbil i exclusiva per a prendre el sol. A més a més, comptant amb major capacitat de “tripulants”, i deixant arrere els fatigosos bots a pedals que necessitaven diversos torns entre els seus conductors.

Una altra de les opcions que admet als ports esta classe de recursos és la recreació de piscines flotants. Una opció que, a més d’interessant, és també necessària. A pesar de les sabudes advertències i del trellat, moltes persones es banyen als ports, cosa que posa en perill la seua seguretat a causa del trànsit constant de barcos. D’esta manera, no obstant, és possible establir un perímetre segur i controlat perquè cap banyista arrisque la vida. I, tot això, podent estar justetament al costat del port per a, per exemple, permetre’s un primer i breu escabussó per a tastar la frescor de l’aigua abans de pujar al bot i travessar la plenitud marítima.

Resistència i durabilitat

Ací cal remarcar la importància dels materials utilitzats per a la conservació i funcionalitat de les plataformes flotants. La referida empresa valenciana, Plataformas y Pantalanes flotantes, ven, lloga, munta i instal·la una tipologia de sistema del que també n’és distribuïdora oficial: M-DOCK. Este sistema consistix en uns mòduls, considerats els millors del mercat, que s’adapten a qualsevol entorn i situació gràcies a la seua confecció mitjançant polietilé d’alta intensitat, que oferix una gran qualitat i amb altes garanties de resistència i durabilitat.

Els mòduls flotants són, per tant, una bona inversió en seguretat i eficiència portuàries. Tant si s’usen com a moll flotant, piscina, mitjà de transport o, fins i tot, com a port de temporada o mòbil. Això últim, ideal per a retirar i instal·lar fàcilment un port en unes dates marcades. Ara bé, recordant sempre, i baix qualsevol context, amb o sense estes plataformes, la importància inviolable de la seguretat d’accés, faena i bany als nostres ports.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció Renfe: Consulta els horaris nous de demà" "Bones notícies: la cura de l'alzheimer, més propet"