5 recomanacions dels pediatres per a estes festes

Els experts recomanen controlar l'alimentació i les emocions dels menors durant els períodes festius
Els pares han de controlar les emocions i l'alimentació dels xiquets en Nadal   | Joan Marc

Els pediatres de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària d'Atenció Primària (SEPEAP) aconsellen als pares mantindre els mateixos horaris de dormir i menjar que els seus fills, perquè «han de donar exemple de com actuar a l'hora d'afrontar l'emoció d'estos dies d'estrés i de com disfrutar en família», segons explica la responsable del grup d'Educació per a la Salut, Reyes Mazas.

Controlar l'alimentació dels menors

Respecte a l'alimentació, a més, el president del Consell de Prevenció de Lesions, Violència i Intoxicacions de l' AAP, Benjamin Hoffman, recomana que els xiquets no estiguen prop de les fonts de calor i que s'adapte el menú perquè els menors no tinguen problemes a l'hora dels menjars.

Des de la SEPEAP també destaquen que és important netejar les restes immediatament després de la trobada perquè «un xiquet pot alçar-se al dia següent i tindre contacte amb alcohol, tabac o menjar que no siga capaç de digerir».

Gestió de les emocions i els regals

L'organització recorda que els joguets han d'adaptar-se a l'edat, l'habilitat i l'interés dels xiquets i que s'ha de prestar molta atenció a aquells que tinguen piles o imants que podrien provocar ofegaments. A més, destaquen que els xiquets capten l'estat emocional dels seus pares i, per tant, és molt important que els adults gestionen bé l'estrés durant les festes, i expliquen que controlar el gasto podria ajudar. 

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: Una reportera valenciana, agraciada amb la Grossa" "Avisen de l'estafa amb la que estan enganyant a molta gent este Nadal"