Sanitat finançarà per primera volta l'anell vaginal

El nou mètode s'afegix als anticonceptius orals, hormonals combinats i a base de progestagen que ja s'inclouen en la cartera

Farmàcia | Unsplash

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha inclòs per primera volta dins la cartera de servicis del Sistema Nacional de Salut l'anell vaginal anticonceptiu. Este mètode està disponible en el sistema públic de salut des de l'1 de novembre. Es tracta d'un anticonceptiu hormonal combinat del que, segons el ministeri, es beneficiaran 37.000 dones. L'anell que es dispensa té els principis actius Etinilestradiol i Etonogestrel.

El nou mètode s'afegix als anticonceptius orals, hormonals combinats i a base de progestagen que ja s'inclouen en la cartera. També s'oferixen diferents anticonceptius reversibles de llarga duració com tres tipus de dispositius intrauterins (DIU), Medroxiprogesterona injectable o l'implant Etonogestrel.

Es fomentarà l'educació de salut sexual

Des del govern espanyol es destaca que la inclusió de nous anticonceptius d'última generació en la cartera de servis «contribueix» a complir la Llei de salut sexual i reproductiva de la interrupció voluntària de l'embaràs, del 2010. La norma establix que els servicis públics de salut han de garantir l'accés universal a pràctiques clíniques efectives de planificació de la reproducció.

La llei també establix la necessitat d'una educació afectiva sexual i reproductiva adequada com el mètode més efectiu per previndre infeccions de transmissió sexual, embarassos no desitjats i avortaments. En aquest marc, els ministeris de Sanitat i Educació han acordat fomentar la promoció i educació per a la salut sexual i reproductiva a partir de diferents iniciatives a l'escola.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estafa: No tornes la telefonada a estos números" "Preocupació per l'arribada de milions de joguets tòxics per a xiquets des de la Xina"