Trucs per a estalviar en la factura de la llum este estiu

L'ús de ventiladors pot reduir la despesa d'energia un 90%

Amb l'arribada de l'estiu augmenten les temperatures i, com a conseqüència, els usuaris pateixen un increment en la factura de llum a causa de l'ús continu de l'equip d'aire condicionat i altres aparells elèctrics.


T'oferim una sèrie de recomanacions perquè els usuaris puguen estalviar durant l'estiu en el rebut de la llum mitjançant un consum responsable i eficient.


Recomanacions

Aprofitar la llum natural

 

Estem en estius i els dies són més llargs, per la qual cosa podem reduir el consum de la llum artificial.

Ventiladors de sostre o dempeus

 

No sempre és necessari recórrer a l'aire acondicionat, un dels electrodomèstics que més eleva la factura elèctrica. Els ventiladors generen corrents d'aire i refresquen la casa si es col·loquen en finestres enfrontades expulsant l'aire calent.


Ventilació de la llar

 

És recomanable ventilar la casa en les hores de menor temperatura, com les primeres hores del matí o durant la nit, així com aïllar portes, finestres i sòls de la casa per a mantindre un clima agradable a l'interior de l'habitatge.

Altres opcions són com abaixar les persianes i cortines durant les hores més caloroses del dia o instal·lar tendals en les finestres. Tot això ajuda a estalviar energia.


I si s'utilitza l'aire condicionat…

 

Si usem aire condicionat, es recomana seguir unes pautes. Ha d'estar situat en un lloc amb ombra i ventilat per a evitar que es calfe. La temperatura idònia és d'entre 24 °C i els 26 °C, i utilitzar la manera ECO.

També es recomana programar l'aparell perquè s'apague només mentre dormim.


És molt important fer un bon manteniment de l'aparell mitjançant la substitució de filtres cada tres mesos o canvi d'estació, ja que esta neteja evita que la pols i la brutícia obstruïsquen els conductes, funciona millor, la qualitat de l'aire siga òptima i el preu de la factura siga menor.


Standby: així cal deixar els electrodomèstics

 

Ens anem de vacances?

 

Cal recordar-se de deixar tots els electrodomèstics de la llar en standby i, en el cas de no necessitar cap, apagar el quadre elèctric.

A l'hora de triar nous aparells per a la teua llar, tria electrodomèstics de baix consum i bombetes LED que permeten aconseguir un estalvi del 80% en la despesa de la llum.


Estes recomanacions poden ajudar el consumidor a reduir l'ús d'energia, però no hem d'oblidar que el major estalvi es troba a triar una tarifa de llum que s'adapte al consum elèctric i a les necessitats del client durant tot l'any.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Com estalviar 250 euros a l'any en gasolina?" "Vas a comprar en rebaixes?: recorda que es redueixen els preus, no els drets"