Admeten la denúncia contra Sanitat per la falta de protecció en el personal sanitari valencià

Podria constituir un delicte de prevaricació per omissió o d'homicidi imprudent
Sanitaris en un hospital | ACN

El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha admés a tràmit la denúncia interposada pel sindicat Central Sindical Independent I de Funcionaris (CSIF) contra la Conselleria de Sanitat per no protegir als seus professionals i ha donat trasllat també de les actuacions a la Fiscalia.

D'eixa manera ho ha donat a conéixer en un comunicat este sindicat, que va denunciar el passat 15 d'abril per via penal a la Conselleria davant de la falta de protecció al personal sanitari, alguna cosa que considera que pot constituir, entre altres, un delicte de prevaricació per omissió o d'homicidi imprudent.

La CSIF explicava en la seua denúncia que a pesar de les recomanacions, declaracions i advertiments dels diferents organismes i institucions per la pandèmia del coronavirus, la Conselleria «va incórrer en una evident inactivitat», el que va causar la desprotecció dels seus treballadors.

L'obligació de protegir als treballadors

Segons informa el sindicat, el Jutjat d'Instrucció número 2 ha determinat, davant de la denúncia de CSIF, que procedix a «iniciar diligències prèvies, de conformitat amb el que s'establix en l'article 774 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, per a saber la identitat i circumstàncies de les persones responsables i la realitat dels fets succeïts, per si foren constitutius d'un delicte dels compresos en este article».

CSIF ha recordat que va interposar esta denúncia contra totes aquelles persones que per la seua condició d'autoritats i responsables de la Conselleria de Sanitat i de qualsevol altra instància pogueren resultar criminalment responsables. En eixe escrit, relatava com des del 31 de gener havia estat advertint a la Conselleria del perill de la COVID-19 i preguntant pel material de protecció per al personal sanitari sense que l'Administració adoptara mesures.

CSIF recalcava en la seua denúncia que l'obligació legal de protegir als treballadors per part de l'empresa o, en este cas, administració ocupadora, «implica també l'obligació de dotar-los dels mitjans preventius necessaris per a que facen el seu treball en les mínimes condicions de seguretat».

Per al sindicat ixa inacció de Conselleria «podria ser constitutiva d'un delicte de prevaricació per omissió, tipificat en l'article 404 del Codi Penal, i d'un delicte continuat contra els drets dels treballadors, previst i penat en els articles 316, 317 i 318 del Codi Penal».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: La nova mesura contra el coronavirus per a qui arribe a Espanya" "Urgent coronavirus: Continuen baixant els contagis i els morts en el territori valencià"