Administren per error una segona dosi d'Astrazeneca a 18 persones

El Departament de Salut hauria d'haver administrat Moderna
 | GTRES

La Conselleria de Salut de la Generalitat de Cataluá ha admés este divendres haver administrat 18 segones dosis d'AstraZeneca de la vacuna contra el Covid-19 a persones que haurien d'haver-la rebut de Moderna a Badalona (Barcelona), després que una de les afectades l'haja explicat en Rac1.


L'incident es va produir el passat 15 d'agost, quan, a causa d'un "error" en el punt de vacunació de Ca Cabanyes de Badalona, es van administrar segones dosis de la vacuna contra la covid-19 d'un laboratori diferent del que corresponia.


Segons Salut, que assegura que es tracta d'un "cas aïllat", hi ha un total de 34 persones afectades, ja que són el conjunt de les quals es van vacunar en la franja horària en la qual es va produir la confusió amb les dosis.


Dels 34 registres de Moderna, hi ha en realitat 18 que són d'AstraZeneca, però el departament desconeix quins són els vacunats als quals se li va administrar la dosi incorrecta.


Així, se'ls està fent seguiment telefònic, es va informar Salut Pública i "es van prendre mesures per a minimitzar possibles riscos", segons les fonts, que exemplifiquen que se'ls va donar l'opció si es fes una anàlisi serològica passada un mes de la segona dosi.


Salut ha afegit que "a nivell internacional i estatal s'han usat pautes que inclouen l'administració de dos tipus diferents de vacunes sense associar-se a efectes perjudicials per a la salut".


Les fonts de la Conselleria ho han titllat d'un "cas aïllat dins d'un pla de vacunació en què s'han administrat més de 10 milions de dosis".

Vacunació amb Astrazeneca

 


La vacunació amb AstraZeneca va ser suspesa en menors de 60 anys a l'abril, per part del Govern, quan dos milions de persones havien rebut ja una dosi. El motiu, els casos de trombosis detectats en alguns pacients.


Quan es va detectar el succeït, es va informar Salut Pública i es van prendre mesures per a "minimitzar possibles riscos", als afectats se'n va dir per a informar-los i de moment se'ls segueix via telefònica a més d'oferir-los una anàlisi serològica passada un mes des de la segona dosi.


Des de la Conselleria han recordat que, "per diversos motius, a nivell internacional i estatal s'han utilitzat pautes que inclouen l'administració de dos tipus diferents de vacunes sense associar-se a efectes perjudicials per a la salut" i han asseverat que es tracta d'un "cas aïllat" dins "d'un pla de vacunació en el qual s'han administrat més de 10 milions de vacunes".
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Biden ordena la vacunació a tots els funcionaris i militars" "10.000 persones rebran la tercera dosi a la Comunitat Valenciana"