Els autocinemes valencians en situació de risc

L'Associació Valenciana d'Empresaris de Cinema (AVEÏNE) advertix que els autocinemes estan abocats al tancament des d'este cap de setmana pel canvi d'hora de primavera en la matinada del 27 al 28 de març
El canvi d'hora de primavera podria posar en risc la situació dels autocinemes   | Autocine Madrid RACE

L'Associació Valenciana d'Empresaris de Cinema (AVEÏNE) advertix que els autocinemes estan abocats al tancament des d'este cap de setmana pel canvi d'hora de primavera en la matinada del 27 al 28 de març, a la vesprada una hora més tard i treballar habitualment durant la nit.

Amb el marc restrictiu actual i el toc de queda establit a les deu de la nit, els autocinemes no tindran temps suficient per a exercir la seua projecció perquè és necessari que haja fosquejat per complet perquè una projecció a l'aire lliure es duga a terme.

AVEÏNE, en un comunicat, exigix una normativa que els permeta un canvi legal per a poder treballar, a demés de recordar que la problemàtica continuaria sent present encara que el toc de queda es retardarà a les 23 hores perquè cada dia que passa fosqueja un minut més tard.

Un passaport cultural

Es tracta d'una reivindicació que ja va llançar a principis de març en la jornada Cultura Segura celebrada en el Palau de les Arts. Leví Navarro, vicepresident de l'entitat, va posar l'accent en la instauració d'un passaport cultural que permeta als assistents d'un acte cultural el retorn a casa dins del toc de queda, servint la seua entrada com a salconduit.

En esta línia, el president d'AVECINE, Antonio Such, va enviar el 4 de març unes cartes tant a Presidència de la Generalitat com al conseller de Cultura, Vicent Marzà, exposant la problemàtica a la que s'enfrontarien els autocinemes si no se'ls dotava d'un marc legal que els permeta treballar.

«Defensem la Cultura com a acte social segur, pot haver-hi una expressió cultural més segura que acudir al cinema dins del teu propi cotxe? Ha començat el compte arrere per als autocinemes i necessitem un marc legal que els protegisca perquè puguen exercir la seua activitat», reivindiquen.

Tornada a casa

Este passat dilluns, l'associació va tornar a enviar cartes a Presidència de la Generalitat i a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, sol·licitant que s'equipare legalment la tornada a casa d'un autocinema a la volta al domicili d'un treballador que acaba la seua jornada laboral una volta haja començat el toc de queda.

La seua petició és que els autocinemes puguen iniciar la sessió com a hora límit l'establit pel toc de queda i que la gent puga tornar als seus domicilis igual que ho fan els treballadors una volta actiu el toc de queda. També recorden que la tornada a casa d'un autocinema es fa exclusivament dins del propi vehicle, amb el que no hi ha mobilitat en la via urbana.

Per tot això, Autocinema Star en Pinedo (València), Autocinema Drive-In en Dénia i Autocinema El Sud en Mutxamel (Alacant) esperen una solució administrativa que els permeta continuar treballant de manera segura, tal com ho han fet en tot moment.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Avís del govern a tots els espanyols: «La possibilitat està damunt de la taula»" "118 municipis valencians detecten nous contagis de coronavirus durant el pont"