Avís del govern a tots els espanyols: «La possibilitat està damunt de la taula»

Carolina Darias recorda que hem de seguir lluitant contra el virus
Carolina Darias recorda que el coronavirus «no està derrotat» | GTRES

L'actual ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha advertit que «el virus no està derrotat». Estes eren les paraules de Darias a la sala de premsa del Palau de la Moncloa. A simple vista i ja passada esta tercera ona del Covid-19, tot apunta al fet que la situació en Espanya en este sentit es manté estable, amb una incidència de casos acumulats a 14 dies estancats en un total de 128 casos per cada 100.000 habitants, encara que el govern que demana responsabilitat ciutadana, no es fia d'esta situació.

Per part seua, la mateixa ministra es mostra esperançadora, però demana la màxima prudència per part de tots per a eixir d'este tràngol. Parla de «canvi de tendència» i, una volta ha sigut preguntada en la roda de premsa, no ha volgut descartar íntegrament un enduriment de les mesures contra l'expansió d'este virus en la pandèmia.

Tot i situar-nos en plena campanya de vacunació, la veritat és que esta corba ja s'ha incrementat en 11 comunitats autònomes, els ingressos en els hospitals també han patit un repunt del 8% durant els dies del pont de Sant Josep i la incidència acumulada és superior a la dels dies anteriors. Pel que, en esta línia, la ministra advertix d'un possible repunt del Covid-19 una volta finalitze el període de la Setmana Santa, sumat al fet que el 2,1 dels 47 milions d'espanyols han inoculat alguna de les dosis de la vacuna contra el coronavirus.

Cada comunitat pot modificar les mesures

Amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i amb ell, la possible quarta onada, el govern va pactar amb les diferents comunitats autònomes un pla compost per diferents actuacions coordinades al llarg d'estes dates festives, en les que, a més d'incloure els tancaments perimetrals entre estes, també ho formaven altres restriccions d'aforaments i horaris, composts per tocs de queda que degudament estes regions haurien d'acatar, i que podrien començar des de les 22.00 o 23.00 hores.

Darias ha comentat que este tipus de mesures ja publicades en el BOE, i fetes oficials en totes les autonomies tot i l'oposició inicial de Madrid, són «de mínims», i és ací on, segons la situació en la que es trobe cada territori, eixos últims les podrien endurir. «La possibilitat d'endurir mesures està sobre la taula; si la situació canvia molt pot plantejar-se un altre acord». De moment, la ministra ha demanat prudència, conscienciació i responsabilitat a l'hora de complir de manera eficaç les normes que ja existixen.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"118 municipis valencians detecten nous contagis de coronavirus durant el pont" "La incidència acumulada baixa 5 punts i se situa en 31,30 casos per 100.000 habitants"