MOLTA ATENCIÓ: L'OMS avisa que ací també podria passar

El president de l'organisme internacional assegura que "les vacunes són part de la resposta, però no són l'única"

El director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, va advertir ahir que “el que està ocorrent a l'Índia i al Brasil”, en relació amb la descontrolada situació de la pandèmia de COVID-19, “podria ocórrer en altres llocs” si no es compleixen amb les mesures per a evitar els contagis.


“El que està ocorrent a l'Índia i al Brasil podria ocórrer en altres llocs llevat que tots prenguem  estes  precaucions de salut pública que l'OMS ha estat demanant des del començament de la pandèmia. Les vacunes són part de la resposta, però no són l'única resposta”, va assenyalar Tedros en roda de premsa des de la seu de l'OMS a Ginebra (Suïssa).

El màxim dirigent de l'organisme sanitari internacional de Nacions Unides va alertar que “en les últimes dos setmanes s'han notificat més casos de COVID-19 a tot el món que durant els primers sis mesos de la pandèmia”. “L'Índia i el Brasil representen més de la meitat dels casos de COVID-19 de la setmana passada, però hi ha molts altres països a tot el món que s'enfronten a una situació molt fràgil”, va apuntar.

Dades de positius en l'Índia 

 

L'Índia va registrar ahir 368.147 noves infeccions i 3.417 nous decessos, i s'acosta als 20 milions de contagis, mentre les autoritats investiguen si la falta d'oxigen en un hospital va provocar ahir la defunció de 24 pacients.


El total de morts és de 218.959, una xifra oficial que, segons nombrosos experts, podria ser major en realitat, mentre crematoris i cementeris treballen sense descans en ciutats com Nova Delhi.

 

Ajuda de tot el món a l'Índia
 

Més de 40 països han començat a enviar a l'Índia fàrmacs, ventiladors i equips mèdics, a més de generadors d'oxigen, cilindres, concentradors i reguladors.


A Nova Delhi, una de les ciutats més afectades per la pandèmia, diversos hospitals han anunciat que no acceptaran a més pacients per falta d'oxigen.


El ritme de vacunació ha sigut lent des de l'inici de la campanya de vacunació al gener, amb uns 157 milions de dosis administrades fins ara, en un país de 1.350 milions d'habitants.


En les últimes 24 hores, el país va administrar tan sols 1,2 milions de vacunes, un dels números més baixos registrats en les últimes setmanes.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen els contagis per coronavirus i la incidència a Espanya" "Pugen considerablement els morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana"