Brot Picassent: 155 reclusos contagiats per coronavirus

Hi ha un funcionari contagiat i altres dos estan en quarantena
Imatge de l'interior d'una presó | Unsplash | Matthew Ansley

El brot de coronavirus detectat la setmana passada a la presó de Picassent (València) aconsegueix ja els 155 interns afectats. Així mateix, hi ha un funcionari contagiat i altres dos es troben en quarantena. Institucions Penitenciàries ha informat que la majoria dels interns estan vacunats i presenten símptomes lleus o són asimptomàtics.

La setmana passada, el centre penitenciari va comptabilitzar uns 80 interns afectats per la Covid-19, però, una vegada realitzades totes les proves PCR, s'han confirmat altres 69 casos positius i nou no concloents. A més, el centre penitenciari manté a més de 500 interns en quarantena per diverses circumstàncies. 

Així mateix, aquesta mateixa setmana, s'ha conegut que un treballador del mòdul 8 de la presó de Picassent, en el qual s'ha produït un dels brots, ha donat positiu per coronavirus, malgrat tindre la pauta de vacunació completa des de fa més d'un mes. Dos companys que van treballar amb l'afectat la setmana passada estan en quarantena preventiva.

Demanen fer tests massius

Des del centre penitenciari es lamenten d'aquesta situació: "Malgrat haver exercit la feina de casa en un departament amb més de 70 interns positius, fins i tot, amb alguna intervenció directa per incident regimental amb un intern positiu confirmat, en una primera instància, dones del centre penitenciari no s'ha considerat que la causa seguisca professional".  "Aquesta enorme quantitat de nous positius contribueix a incrementar la pressió i a dificultar l'adequada classificació interior en el centre".

Els funcionaris que presten servei en els departaments en els quals hi ha interns contagiats es queixen de la falta de protocols i procediments clars d'actuació:  "Aqueixes manques es supleixen amb professionalitat i bona disposició", han apuntat. Des del sindicat d'UGT es va presentar en el dia d'ahir un escrit dirigit a la Direcció del Centre de València en la qual se sol·licitava la relació d'un test massiu entre els treballadors que hagen estat prestant servei en el mòdul 8 de la presó de Picassent per a conéixer la situació rea i poder descartar nous contagis

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat registra 1.704 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Puig anuncia que el 70% dels valencians tindran la pauta completa en dues setmanes"