Quina és la causa de la cinquena ona del coronavirus?

Segons els experts estes són les causes principals de l'augment dels casos de COVID-19 a Espanya

La incidència acumulada per coronavirus a Espanya s'ha disparat en els últims dies. Però, per què tants contagis en esta cinquena ona del COVID-19? Alguns immunòlegs admeten que la variant delta pot ser la culpable, però també assenyalen que hi ha altres factors que han ajudat al fet que la situació empitjore.
Causes dels contagis en la cinquena ona


Entre estos factors es troba, la desescalada, l'arribada del bon temps, la fi de l'ús obligatori de la màscara en exteriors, l'ampliació dels horaris en l'hostaleria i la volta a l'activitat de l'oci nocturn.


Entre les raons que ens han portat fins a la cinquena ona, que té com a diana els joves, la consellera ha esgrimit la fi dels exàmens escolars, els viatges de fi de curs, l'augment del contacte social i de la mobilitat en l'estiu.

Però també ha influït en este vertiginós increment de la incidència la presència de variants molt contagioses com l'índia i la relaxació de les mesures de prevenció com la retirada de la màscara en exteriors, en un context de fatiga pandèmica.


“Al virus els agradeu molt, no li ho poseu fàcil”, ha recomanat la titular de Sanitat, qui també ha mostrat incertesa per com reaccionarà este grup de població després dels contagis. “El virus va per ells perquè tenen molt contacte social i mobilitat”; ha recordat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 2.112 casos nous i cap mort" "Alfafar tanca zones públiques per evitar botellons amb persones d'altres poblacions"