La Comunitat Valenciana redueix els contagis COVID un 97% i un 93% les morts en cinc mesos

Segons Sanitat, El primer mes de l'any s'encomanaven diàriament 5.214 persones, mentre al maig la xifra es va reduir a 132

La Comunitat Valenciana ha aconseguit reduir més d'un 97% dels contagis des que va començar l'any fins ara. En gener es van notificar un total de 161.661 casos de coronavirus, fet que suposa una mitjana de 5.214 persones al dia. Esta xifra ha caigut un 97% al mes de maig, Quan es van registrar 4.114 casos, el que equival a 132 contagis diaris.

Amb menys contagis també s'ha reduït el nombre de morts. Fins a un 93% menys si comparem estos dos mesos. En gener es van registrar a la Comunitat Valenciana 1.827 decessos per coronavirus, i al mes de maig 119.

Les xifres registrades al gener es van reduir a més de la meitat durant el mes de febrer, passant a 68.639 casos registrats amb una mitjana de 2.451 contagis al dia. No obstant això, el nombre de persones mortes va augmentar respecte al mes anterior, comptabilitzant un total de 1.894 persones.

La recuperació, però, es va disparar en els mesos de març i abril, baixant dràsticament tant els contagis com els morts. Al març es van declarar 6.904 casos (un 90% menys que el mes anterior) i 459 morts (75,7% menys que al febrer). A l'abril, per la seua banda, es van registrar 4.968 casos i 160 morts (un 65% menys respecte al mes anterior).

"Són unes xifres esperançadores que són el fruit de la feina comú entre l'administració i els ciutadans que, amb el seu esforç, han permés mantenir sota control al virus", apuntava la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. "Estes dades -continuava Barceló- ens permetran, a partir d'ara, reprendre a poc a poc tot el que la pandèmia ens ha robat".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sollana reclama vacunes per als veïns de més de 60 anys que no han sigut citats" "CORONAVIRUS ACTUALITAT VALENCIANA: no es registra cap nou mort"