El Consell decideix hui si elimina la major part de les restriccions

S'espera que caiguen les normes quant aforament i horaris en el sector de l'hostaleria i l'oci nocturn, a partir del 9 d'octubre
Imatge d'arxiu de la reunió de la Taula Interdepartamental de la Generalitat | Generalitat Valenciana

La fi de les limitacions està a la volta de la cantonada. Esta vesprada es reunirà la Taula Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19 per decidir si elimina «el major nombre de restriccions possibles» A partir del 9 d'octubre, tal com va assegurar este dilluns el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La millora de les dades epidemiològiques, Que exposen xifres semblants al mes de juny, i la incidència acumulada que és a prop dels 40 casos, mostren un risc baix en tota la Comunitat Valenciana i permetran tornar a una «normalitat millorada». Per això, la normativa quant aforament, horaris en hostaleria i restauració podria acabar quan decaiguen les restriccions vigents, el 8 d'octubre.

Des del passat 27 de setembre està permés el ball en discoteques en un lloc preassignat, l'ampliació de l'horari en l'oci nocturn i en el sector de l'hostaleria. No obstant això des d'estos sectors, durant les reunions amb el Consell han demanat recuperar la «normalitat» anterior a la pandèmia com el ball a la pista, eliminar les limitacions d'horaris o la distància de seguretat.

Pel que fa a una possible flexibilització de l'ús de la màscara en interiors, Puig va assegurar esta setmana que esta decisió l'haurà de prendre el Consell Interterritorial que formen totes les comunitats autònomes. «No sembla raonable que hagen unes comunitats amb i sense màscara» perquè «el que hem de donar és seguretat a la ciutadania i una orientació raonable» va assegurar el president.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"136 nous casos i cinc morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "La tercera dosi per a majors de 70 anys s'administrarà a partir del 25 d'octubre"