Control de mascarilles i reserva de lloc amb ombrel·les en la platja

Les platges valencianes comencen a omplir-se i perquè es complisquen les normes no falten els controls

En este mes de juny ja dona moltes ganes d'anar a les platges i molts són els que visiten les platges de la Comunitat Valenciana. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va actualitzar, el mes d'abril passat, com s'ha d'utilitzar la màscara a les platges o les piscines.

Tal com indica la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la mascarilla no és obligatòria durant el bany en la mar, llacs, embassaments, rius o en altres zones de bany; així com en piscines, tant cobertes com no. Tampoc és necessari el seu ús en l'esport aquàtic, siga este natural o artificial, a les províncies d'Alacant, València i Castelló.

Cartells informatius

En les platges del Campello podem veure que a l'entrada hi han cartells en les que indiquen les normes de l'ús de la platja.


D'igual manera les platges d'Alacant ja estan controlades perquè s'utilitze adequadament la mascarilla a l'igual de què complisquen les normes de no guardar lloc a les ombrel·les.

Recordem

Els banyistes tampoc hauran de portar el tapaboques mentre descansen a les platges, rius i en piscines exteriors, sempre que es respecte la distància mínima de 1,5 metres amb les persones que no convivents.

Per contra, l'ús de la màscara serà obligatori durant l'accés a la platja, llacs o altres entorns naturals de la Comunitat Valenciana. També hauran de portar-la durant el passeig per la riba de la mar i en els vestuaris públics, excepte a les dutxes.

Està permés estar en els quiosquets de platja sense màscara?

Siga a l'interior o en l'exterior de l'establiment d'hostaleria, serà obligatori portar-la sempre que no es consumesca menjar o beguda, segons la resolució publicada en el DOGV.

L'ús de la màscara serà obligatori a les platges, excepte en les següents situacions:


- Durant el bany en la mar.

- Durant la pràctica d'esport en el mitjà aquàtic.

- Els períodes de descans abans o després del bany o la pràctica d'esport en el mitjà aquàtic, entorn d'este.

- Les activitats de socorrisme o rescat quan requereixen accedir al mitjà aquàtic.

- Els moments estrictament necessaris per a menjar o beure.

Així, la Generalitat considera que la màscara és compatible amb els passejos per la platja, també per la riba.

Fumar a les platges

Segons el DOGV, no es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres.

Esta mesura també s'aplica per a qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics o vapeo.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana batrà un rècord de vacunació aques setmana vinent amb 406.575" "A Elx es detecta un primer cas a la Comunitat Valenciana de la cepa india"