Detecten el primer contagi de la soca britànica en el Departament d'Elda

El personal mèdic de l'hospital tenia algunes sospites del que podia passar
Este centre hospitalari atén a unes 190.000 persones | València Diari

Este dijous s'ha fet oficial, la soca britànica del coronavirus ha arribat al Departament de Salut d'Elda, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant). La directora mèdica de l'Hospital General Universitari d'Elda i experta en Epidemiologia i Vacunació, Juana Requena, ha confirmat este matí l'existència d'un cas d'esta contagiosa soca, variant B117 del coronavirus, de totes les mostres enviades a seqüenciar a un laboratori extern.

Segons explica 'Información', es tracta d'una mesura que es va adoptar després de les sospites del personal mèdic encarregat d'atendre els pacients covid ingressats en l'hospital que atén a una població pròxima als 190.000 habitants.

«És possible que hi haja més casos de contagiats per la soca britànica però no ho sabem amb seguretat. En tot cas les mesures de prevenció i tractament són idèntiques», ha confirmat Juana Requena en presència de la gerent del Departament de Salut d'Elda, Vicenta Tortosa, i de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, després de la reunió mantinguda amb l'equip directiu en l'hospital durant este dijous.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"178 contagis i 13 morts per coronavirus en les últimes hores en el territori valencià" "Puig defensa el 'passaport Covid': «Pot ajudar molt a la recuperació de la mobilitat»"