El doble de morts a escala global que indiquen les xifres oficials

Així, ho indica un estudi dut a terme per la Universitat de Washington, que mostra quasi 7 milions de persones a tot el món mortes a causa del coronavirus

Un estudi revela que els morts per la pandèmia del coronavirus són més dels que diuen els informes oficials, concretament quasi set milions de persones han mort pel virus de manera directa o indirecta.


Així ho revela un estudi elaborat per l'Institut de Mètriques i Avaluació de la Salut de la Universitat de Washington, segons l'informe els morts reals, són més del doble de la xifra registrada a escala oficial.


Les diferències per països són molt grans i, per exemple, en alguns casos com als Estats Units o a l'Índia hi ha 400.000 vides de diferència. Els càlculs per a Espanya situen eixe balanç de víctimes mortals per damunt de 123.000 persones. Alguns de dels epidemiòlegs més rellevants han validat l'estudi.


"Feia temps que el nostre Centre de Control de Malalties venia insistint que estàvem comptant de menys. Es tracta d'una quantitat molt significativa i les morts suposarien un total de 900.000 morts", ha dit sobre l'informe el metge estatunidenc Anthony Fauci.


La raó del desajustament


Segons indiquen, els motius pels quals existeix este desajustament tan significatiu és que no s'informa de totes les morts perquè en la majoria de països només es compten els casos de persones que han mort als hospitals o que tenien la infecció confirmada.


El mètode de càlcul que han emprat és comparar totes les morts anticipades per totes les causes que, segons les tendències, predominaven abans de la pandèmia amb el nombre real de morts durant la pandèmia. D'eixe càlcul ha resultat un excés de mortalitat que, a més, després es va ajustar per a eliminar les defuncions indirectament atribuïbles al coronavirus i les morts evitades per la malaltia.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La vacuna AstraZeneca no és renovada per la UE" "Sanitat registra 119 casos nous de coronavirus en la Comunitat Valenciana"