Quins efectes secundaris genera la tercera dosi de Pfizer?

Cal vigilar les reaccions al·lèrgiques i les inflamacions del cor
Vacuna per al coronavirus desenvolupada per Pfizer Biontech | GTRES

La tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19 va començar a administrar-se fa més d'una setmana a Espanya. El grup de persones que poden rebre-la ha anat augmentant a poc a poc.

Al principi, el Govern va decidir que només s'inocularia este tercer sèrum a les persones immunodeprimides. No obstant això, fa uns dies, l'Executiu va ampliar l'administració de la dosi de reforç als ancians en residències i als individus del grup de risc.


El Comité Assessor de Vacunes i Productes Biològics Relacionats de l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units ha votat a favor que s'administre una dosi de reforç en persones de 65 anys, segons ha explicat en un comunicat Pfizer i BioNTech. La tercera dosi s'administrarà al país si el decideix l'agència de medicaments estatunidenc.

Esta dosi, igual que les altres dos anteriors, també té efectes secundaris.


Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech expliquen en comunicat que el Comité Assessor de Vacunes i Productes Biològics Relacionats de l'Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA (VRBPAC) ha votat a favor que s'administre una dosi de reforç en persones de 65 anys. Una posició que es complirà si ho decideix l'agència de medicaments estatunidenc, la FDA per les seues sigles en anglés.

Els efectes secundaris informats de Pfizer

 

Un estudi realitzat pel Ministeri de Salut d'Israel i publicat en The New England Journal of Medicine va revelar que els esdeveniments adversos informats van ser més baixos que els observats després de la segona dosi.

No obstant això, les farmacèutiques expliquen en comunicat les reaccions adverses que es poden experimentar després de la vacunació.

Reacció al·lèrgica greu

 

Els senyals d'esta mena de reacció al·lèrgica són: dificultat per a respirar, inflor de la cara i la gola, batecs cardíacs ràpids, a més d'una erupció en tot el cos, marejos i feblesa.

Miocarditis i pericarditis

 

Altres efectes adversos que han observat els investigadors són miocarditis i pericarditis. La miocarditis és una inflamació del múscul cardíac, mentre que la pericarditis és la inflamació del revestiment exterior del cor.

En la majoria de persones vacunades que han patit estos efectes van començar a notar-los al cap de pocs dies de rebre la segona dosi de la vacuna. No obstant això, la possibilitat de patir estos símptomes després de la vacuna és molt baixa.


Les persones que després de rebre la vacunen noten dolor de pit, dificultat per a respirar, sentiments de tindre un cor accelerat, palpitant o palpitant, han d'acudir a l'hospital.


Altres efectes secundaris

 

La vacuna també pot produir altres efectes secundaris més lleus com a cansament, mal de cap, granellada, picor o inflor de la cara, dolor en el lloc de la injecció, dolor muscular, esgarrifances, dolor en les articulacions, febre, enrogiment en el lloc de la injecció, nàusees, ganglis limfàtics inflamats, diarrea i vòmits.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Baixen els positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana amb 187 nous casos" "Tornen les vacunacions contra la covid als Estadis de futbol de la Comunitat Valenciana"