A Elx es detecta un primer cas a la Comunitat Valenciana de la cepa india

En un principi es tracta d'un cas aïllat. L'afectat és una persona que va viatjar recentment a Madrid.

El primer cas de cepa india trobat en la Comunitat Valenciana ha sigut a Elx. Sanitat ho ha detectat, segons han confirmat al diari Levante fins a quatre fonts sanitàries diferents. Es tracta d'una persona que ha viatjat recentment a Madrid, on va poder contreure la malaltia, ja que en esta ciutat la presència de la cepa india és més àmplia. El pacient està evolucionant bé, a més ara també s'està estudiant el seu entorn i a les persones que han estat en contacte amb ell per si hi haguera més casos d'esta variant, encara que en principi es tractaria d'un cas aïllat i totalment controlat.

En l'última setmana s'han notificat tres brots d'esta variant en diferents zones, el que significa que la cepa India cada vegada va tenint més presència a Espanya. La setmana anterior es van notificar 5 focus i a València es va detectar al maig un brot entre els 7 tripulants d'un vaixell.

A l'Hospital General d'Elx també es va detectar a la fi de desembre el primer cas de cep britànic trobat en la Comunitat Valenciana i també els primers de sud-africana. Este centre, juntament amb el General d'Alacant, forma part de la xarxa de laboratoris amb capacitat de seqüenciar genèticament mostres de covid per a trobar mutacions, dins del projecte SeqCcovid.

Què se sap de la nova cepa india del coronavirus?

Dos mutacions del SARS-CoV-2 van ser trobades per primera vegada a l'Índia fa un mes, quan el país va començar a sofrir el sorprenent repunt de casos que està aclaparant el seu sistema de salut, no obstant això els experts són cautelosos a atribuir la responsabilitat de la segona ona a esta cepa.

Les mutacions de la variant B.1.617, conegudes com a "doble mutant" i "triple mutant", que no havien estat vistes abans en cap altra part del món, van ser seqüenciades pel Consorci de Genòmica del SARS-CoV-2 de l'Índia (INSACOG), format per deu laboratoris nacionals per a analitzar el comportament del virus.

Este descobriment va coincidir amb el vertiginós inici de la segona ona del coronavirus al país de 1.350 milions d'habitants, que suma cada dia més de 300.000 nous contagis, i ha fet que se li atribuesca l'escalada de casos.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La vacunació dels qui van donar positiu amb test privats i no ho van comunicar" "Tornen a pujar els contagis de coronavirus amb 213 casos més en la Comunitat Valenciana"