L'acció que potser comets i que empitjora la salut quan tens Covid

Així ho revela un estudi avalat per diversos científics
Així mateix, caminar lent podria ser perjudicial per a la superació de la Covid-19 | ACN

És estrany? Sí, per descomptat. L'últim estudi publicat sobre els possibles efectes i conseqüències de la Covid-19 demostra el que molt pocs podien sospitar: caminar lent augmenta exponencialment les probabilitats de sofrir malaltia greu a causa del coronavirus o, fins i tot, dispara les possibilitats de morir per Covid-19. Un estudi de diversos investigadors del Regne Unit i publicat en la revista Internacional Journal Obesity explica que caminar lent o caminar arrossegant els peus guarda una correlació directa amb la greu malaltia o la mort per Covid.

De fet, a molts no els agafarà per sorpresa, doncs sí que se sabia que les persones obeses tenien moltes més possibilitats de morir en cas d'infectar-se per coronavirus. Ara, i més concretament, gràcies a l'estudi de la Internacional Journal Obesity va indicar que les persones que caminaven lent presentaven més del doble de probabilitats de desenvolupar la Covid-19 de manera severa i 3,75 vegades més possibilitats de morir a causa de la malaltia. En l'estudi, així mateix, es van analitzar les dades de més de 412.000 britànics de mitjana edat.

L'obesitat, el gran 'hàndicap' en la lluita contra el coronavirus

L'edat, el sexe masculí, l'obesitat i malalties prèvies han sorgit com a factors de risc que empitjoren el pronòstic de la Covid-19, segons l'estudi fet el maig de 2020 al Regne Unit i publicat en la revista 'The British Medical Journal'. Així, segons esta recerca, el risc de mort augmenta a partir dels 50 anys, tal com també passa pel fet de ser home, sofrir obesitat o tenir una malaltia subjacent de cor, pulmó, fetge o ronyó.

Els estudis realitzats a la Xina han informat sobre els factors de risc associats amb la Covid-19 greu, però faltaven estudis que descriguen les característiques i els resultats dels pacients que han estat hospitalitzats a Europa.

Per a abordar esta bretxa de coneixement, un equip d'investigadors del Regne Unit va analitzar les dades de 20.133 pacients amb coronavirus, ingressats en 208 hospitals de cures intensives a Anglaterra, Gal·les i Escòcia, entre el 6 de febrer i el 19 d'abril de 2020.

Això representa al voltant d'un terç de tots els pacients ingressats en hospitals amb la Covid-19 al Regne Unit. L'edat mitjana dels pacients de l'estudi era de 73 anys, i el nom d'homes que van ingressar a l'hospital (12.068; 60%) va ser major que el de dons (8.065; 40%).

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor el primer espanyol per una nova soca de Covid especialment contagiosa" "Quan tornarà la normalitat? Un expert posa data a la relaxació de les mesures"