En Espanya ens poden obligar a vacunar-nos contra el coronavirus?

Àustria ho farà a partir de febrer, imposarà la vacuna contra la covid-19 de manera obligatòria als seus ciutadans. Es podria implantar esta mesura a Espanya?

De nou ens visita una nova ona de coronavirus. Europa està patint de ple la covid-19. Este divendres Àustria va anunciar el confinament general durant 20 dies i la imposició de la vacunació obligatòria contra la Covid-19 a partir de febrer de 2022. Ho fan per les males dades epidemiològiques de les últimes setmanes i perquè només entorn del 65% de la població està vacunada.

<

>

En este sentit, alguns experts asseguren que caldria aplicar l'estat d'excepció que limita drets i llibertats. Això seria una mesura molt extrema. Per a obligar-nos a vacunar-nos, ara com ara, què hi hauria què fer? La lletrada María Jesús del Vaixell afirma que perquè fos possible "haurien de canviar la llei".

"De la mateixa manera que fins ara no hem obligat els ciutadans a vacunar-se contra altres malalties. És el pacient el que decideix, tota la nostra legislació diu que és el pacient el que ha de prestar el seu consentiment i el que és lliure de decidir-lo. Els ciutadans d'este país no tenim l'obligació de vacunar-nos amb la legislació actual", sentència.

Vacuna contra la Covid-19 obligatòria

Segons l'últim baròmetre publicat pel CIS, el 46,2% dels ciutadans espanyols creu que la vacuna contra el coronavirus hauria de ser obligatòria. Un altre 22,9% que estima que ha de ser voluntària, mentre que la resta assegura que ha de dependre de cada cas.

No obstant això, a Espanya, encara que la incidència ha superat els 100 punts, la nova ona de coronavirus no està sent tan intensa com en la resta de països d'Europa. Els experts coincideixen al fet que això es deu al gran acolliment de la societat espanyola per a injectar-se la vacuna, encara que criden a no baixar la guàrdia.

Vacuna obligatòria a treballadors en altres països

El president dels Estats Units, Joe Biden, va anunciar a principis de novembre que les empreses amb més de 100 empleats hauran de garantir que estos han d'haver rebut vacuna contra la Covid-19 abans de gener. Quant a França, Macron també va anunciar que tots els sanitaris estan obligats a estar vacunats contra el coronavirus.

En este aspecte, el president de la CEOE a Espanya s'ha pronunciat en alguna ocasió sobre el seu suport al fet que la vacuna contra la Covid-19 siga obligatòria per als treballadors d'empreses públiques i privades.

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"727 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana" "652 nous casos i quatre morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana"