Europa proposa alçar restriccions en viatges per a persones ja vacunades

La Comissió Europea planteja que se suavitzen les restriccions per a viatgers ja vacunats que vulguen moure's per Europa

La Comissió Europea proposa suavitzar les restriccions de mobilitat imposades per la pandèmia del coronavirus a aquelles persones procedents de països amb una bona situació epidemiològica que hagen rebut la pauta completa de la vacuna enfront del Sars-Cov-2.


En concret la CE el que proposa és que els Estats membres alcen les restriccions sobre viatges no essencials per a persones ja immunitzades que viatgen a la UE.


En la proposta la CE estableix que l'última dosi de la vacuna s'haja rebut almenys 14 dies abans de l'arribada a la destinació de la UE. Els Estats membres també podrien estendre això a aquells vacunats amb una vacuna que hagen completat el procés de llistat d'ús d'emergència de l'OMS.


Estableix a més que si un Estat membre opta per no imposar PCR negativa a l'arribada al país o l'obligatorietat d'una quarantena tampoc se'ls podrà exigir a les persones que vulguen entrar ja vacunades.


Els viatgers han de poder demostrar el seu estat de vacunació amb un certificat verd digital emés per les autoritats dels Estats membres de manera individual, o amb un altre certificat reconegut com a equivalent en virtut d'una decisió d'adequació de la Comissió.


En el cas dels xiquets que de moment estan exclosos de la vacunació enfront de la COVID-19 es diu que han de poder viatjar amb els seus pares vacunats si tenen una PCR coronavirus negativa d'un mínim de 72 hores prèvies a l'arribada.


A més, la Comissió proposa elevar, d'acord amb l'evolució de la situació epidemiològica a la UE, el llindar relacionat amb el nombre de nous casos de COVID-19 utilitzat per a determinar una llista de països des dels quals s'han de permetre tots els viatges.

Això hauria de permetre al Consell ampliar esta llista. Seria augmentar de 25 a 100 casos que continua sent molt per davall de la mitjana de la UE que està per damunt de 420.


Recorda que en la nostra eina de CuentaVacunas pots consultar el ritme d'immunització en la teua comunitat i comparar-la amb la resta de països.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig planteja alçar el tancament perimetral i ampliar el toc de queda" "El nou protocol d'atenció als centres de salut"