El Galileu Galilei accepta una multa de 25.000 euros per les festes relacionades amb un brot de coronavirus

Més de 160 persones van resultar contagiades
Es va celebrar una festa i es va originar un brot de coronavirus de més de 160 persones | Consejo Colegios Mayores

La Generalitat Valenciana ha donat per conclòs el procediment sancionador contra el Col·legi Major Galileu Galileu de València, a on el passat mes de setembre es va celebrar una festa i es va originar un brot de coronavirus de més de 160 persones, després de pagar l'empresa responsable la multa. La sanció acceptada va ser de 25.000 euros i, per haver reconegut la responsabilitat, l'import abonat finalment és el 60 per cent del total, al voltant de 15.000 euros.

El secretari autonòmic de Seguretat, José María Ángel, ha signat este divendres la resolució del procediment al col·legi major «per no respectar les mesures de prevenció i higièniques dictades per l'administració per a fer front a la pandèmia i permetre la celebració d'una festa en el terrat de l'edifici el passat 26 de setembre i per la falta de control per a la celebració d'altres dos festes en habitacions en l'edifici el 27 de setembre.

En la resolució, segons ha informat la Conselleria de Justícia, es determina que la multa es correspon amb dos infraccions. La primera és una infracció administrativa tipificada com a greu en l'article 6.7 per incompliment de mesures higiene i prevenció quan supose risc de contagi o afecte més de 15 persones.

La segona es considera una infracció administrativa tipificada com a greu en l'article 6.2 d'organització o participació en reunions, festes o qualsevol altra classe d'acte equivalent, privat o públic, que implique una aglomeració de persones quan es constate per l'autoritat inspectora que impedixen o dificulten l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció i del manteniment de la distància de seguretat interpersonal dins dels establiments.

Abonament voluntari

L'import de la sanció que es va proposar a la vista de la infracció comesa i de les circumstàncies derivades d'este procediment ha sigut de 25.000 euros, 5.000 d'ells segons el que s'establix en l'article 6.7; i els 20.000 restants segons el que s'establix en l'article 6.2, detallen les mateixes fonts.

Durant el procés ja es va donar trasllat de la proposta de sanció a la mercantil gestora del Col·legi Major, que «va reconéixer la seua responsabilitat i va procedir a l'abonament voluntari de la sanció».

Una volta que s'ha acreditat el pagament de la sanció este divendres, amb la corresponent reducció del 40% per l'acceptació, es declara conclòs el procediment sancionador, precisen des de la Conselleria.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: El número de brots confirmats en les últimes hores en territori valencià" "URGENT: Els contagis i morts registrats en territori valencià en les últimes hores"