La Generalitat investiga la celebració d'una festa en el port d'Alacant sense mesures de seguretat

Els organitzadors de la festa i els assistents es podrien enfrontar a greus sancions
Les autoritats estan investigant els fets | Pixabay

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha ordenat este diumenge a la Unitat Adscrita de la Policia Nacional al territori valencià l'obertura d'una investigació per la presumpta celebració en el port d'Alacant d'una festa en la que no es respectaven les mesures de seguretat sanitàries.

Bravo ha traslladat la petició de manera formal a la comissària de la Policia de la Generalitat, Marisol Conde, després de tindre coneixement d'un vídeo en el que s'observa a desenes de persones sense mascaretes i com les taules del local no respecten la distància que marca l'autoritat sanitària. Segons explica la Generalitat en un comunicat, la titular d'Interior ha assenyalat la «rapidesa» amb la que han actuat res més tindre coneixement dels fets investigats.

Bravo ha explicat que la Policia investigarà «la veracitat del vídeo» i, una volta s'haja determinat que és real i actual, «es faran les investigacions necessàries per a identificar als organitzadors i participants en la festa i determinar les possibles sancions a les que s'enfronten per l'incompliment de les mesures sanitàries adoptades per a previndre el contagi del Covid-19».

«L'Administració ha de ser contundent contra aquells que se salten les mesures»

D'esta forma, ha recordat que «les persones organitzadores de la festa i les persones participants no sols podrien haver infringit l'obligació de portar mascareta o no guardar la distància de seguretat, sinó que també es podrien enfrontar a sancions per no respectar el toc de queda si es demostrara que les imàtgens són posteriors a les 00.00 hores». La consellera ha afegit, a demés, que cal recordar que l'oci nocturn té prohibit obrir des d'el mes d'agost passat.

En este sentit, Bravo ha afirmat que és necessari investigar els fets per a poder «actuar contra aquells que posen en perill la salut de tots». «El reglament sancionador de la Generalitat preveu precisament que l'Administració siga contundent contra aquells que se salten les mesures imposades per l'autoritat sanitària», ha advertit.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Preocupació en Albatera: Sis positius per coronavirus" "Desmantellen una festa il·legal en una nau industrial de Castelló"