La Generalitat demana prorrogar i ampliar a més municipis el toc de queda

L'última actualització de dades COVID suma més localitats en alerta on s'ha disparat la incidència de casos i que podrien sumar-se

A l'espera que es reunisca este dijous la taula Interdepartamental on s'acabarà de perfilar l'abast de la revisió de les mesures anticovid, que s'estima podrien implicar més limitacions, el Govern de la Generalitat Valenciana ha demanat este dimecres al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana ampliar el toc de queda de 01 a 06 hores a més municipis com a mesura per fer front a l'increment de casos.

Encara que de moment cap font oficial s'atreveix a revelar el que s'està estudiant, les xifres de l'increment de la incidència no presenten cap dubte al fet que si s'opta per implementar noves mesures, augmentaran les restriccions.

No obstant això cal concretar si afectaran de manera global a tota la població amb noves limitacions en nombre de persones en reunions socials o es concentraran més en determinats municipis atenent la incidència que hagen registrat.

Cal recordar que actualment el toc de queda està en vigor fins diumenge a 32 poblacions de la Comunitat Valenciana, 30 d'elles a la província de València, entre elles la ciutat de València i altres poblacions de més de 30.000 habitants com Gandia, Paterna, Mislata, Aldaia, Burjassot, Xirivella i Alaquàs. De la província de Castelló només està Benicàssim, i de la d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig.

De moment, la Generalitat Valenciana ja ha presentat la petició al Tribunal Superior de Justícia per prorrogar estes mesures i estendre la limitació de mobilitat nocturna a més municipis.

De fet, la vicepresidenta de Consell, Mònica Oltra, ja va avançar que la Comissió Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid-19 d'este dijous adoptarà mesures "protectores" per "incorporar al toc de queda" a municipis en els quals la incidència de la covid-19 "estiga aconseguint majors nivells".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"CORONAVIRUS COMUNITAT VALENCIANA: 2.112 casos nous i cap mort" "Alfafar tanca zones públiques per evitar botellons amb persones d'altres poblacions"