La Generalitat Valenciana estudia implantar el passaport covid a l'oci i l'hostaleria

Ximo Puig ha assegurat que la bona situació epidemiològica permetrà alleugerir les restriccions a partir del 27 de setembre
 

La Generalitat Valenciana espera relaxar les restriccions a final de mes de setembre i estudia implantar el denominat passaport Covid per accedir a l'oci i l'hostaleria. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la bona situació epidemiològica permetrà alleugerir les restriccions a partir del 27 de setembre, quan finalitzen les mesures actuals. Per tant, l'objectiu és "fer un pas decisiu en la normalització" el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Puig ha garantit que s'obrirà un procés de diàleg amb els sectors de l'hostaleria i l'oci per "veure on es pot implantar i en quines condicions" el passaport Covid, que veu com un bon instrument per garantir la seguretat de tots.

De fet, sobre la possibilitat de demanar el passaport Covid en bars i restaurants, Puig ha garantit que estan disposats a dialogar amb este sector i ha recordat que s'ha implantat en molts països d'Europa. "És una solució per obrir més ràpidament i amb menors restriccions, i en este àmbit treballarem", ha assegurat.

En qualsevol cas, ha descartat aplicar-lo de forma singularitzada i ha recordat que la pandèmia no ha acabat i no es poden fer "trampes al solitari": "No podem pensar que tornem a estar com estàvem perquè hem de portar mastega i hi ha persones que entren cada dia als hospitals".Passaport covid?

 

El Certificat Covid Digital UE facilita la circulació lliure i segura de la ciutadania dins de la Unió Europea durant la pandèmia de Covid-19. A Espanya s'emeten de tres tipus: certificat de vacunació, certificat de diagnòstic o certificat de recuperació.

El certificat és gratuït, segur i accessible a tota la població. S'obté de manera senzilla -a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat-, garanteix la interoperabilitat en tota la Unió Europea i respecta plenament els drets fonamentals, inclosa la protecció de les dades personals.

Per a sol·licitar-ho s'ha d'haver rebut almenys una dosi de la vacuna, haver realitzat alguna prova diagnòstica del Covid o haver passat la malaltia (diagnosticada amb PCR + segons reglament europeu) 180 dies abans de viatjar.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"521 nous casos i cinc morts per coronavirus en la Comunitat Valenciana" "Mor una infermera de 29 anys de coronavirus que no es va vacunar per por"