Grezzi aposta per consolidar els límits per a fumar en la platja i convertir-los en prohibició

El regidor assegura que abans de l'actual crisi sanitària ja s'estava treballant en este aspecte
Ha apuntat que ja s’havia presentat esta iniciativa per part d'altres ajuntaments com Dénia o Gandia | Pixabay

El regidor de Platges en l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha apostat este dimarts per avançar en les limitacions establides per a fumar en les platges dins de les mesures decretades amb la finalitat d’evitar contagis de la Covid-19 i l’expansió de la pandèmia per a consolidar-les i poder arribar a una prohibició total que evite el consum de tabac en estos entorns.

Grezzi ha comentat que abans de l’actual crisi sanitària Â«ja s’estava treballant en eixe sentit amb la Conselleria de Sanitat» i amb Â«un protocol ja impulsat» en favor de les «platges sense fum».

El debat va començar l'any passat

«En eixe cas ja hi havia recomanacions de salut des de l’any passat i ja s’havia iniciat el debat» sobre esta qüestió en les platges del territori valencià com s’ha fet ja en altres llocs com per exemple en la Corunya», ha exposat.

D'esta forma, l’edil ha ressaltat que s’estava treballant amb l’administració autonòmica «en este sentit, establint un programa d’educació i cartelleria». Ha apuntat que ja s’havia presentat esta iniciativa per part d'altres ajuntaments com Dénia o Gandia i ha afirmat que ja es compta amb algunes platges sense fum.

Distància mínima interpersonal

Giuseppe Grezzi ha valorat que en este context s’exigisca una distància determinada entre els usuaris de les platges per a poder fumar i ha confiat que estes propostes puguen avançar cap a la prohibició de fumar en estos entorns.

La resolució emesa per la Conselleria de Sanitat per a establir eixos límits, que entren en vigor este dimarts i es mantindran durant els pròxims 21 dies naturals, es recullen en l’apartat d’este document dedicat a les mesures addicionals de consum de tabac i assimilats.

Estes pautes indiquen que «no es podrà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure, quan no es puga respectar la distància mínima interpersonal, d’almenys, 2 metres». De la mateixa manera, la resolució detalla que «esta limitació serà aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats inclosos cigarrets electrònics».

Residus en l'arena

A demés de treballar per a evitar el fum en les platges, Giuseppe Grezzi ha instat a eliminar amb la prohibició la generació de residus de tabac que es deposita en l’arena. «Tots els residus que es queden, les restes de tabac i els filtres són molt contaminants», ha subratllat, després del que ha justificat els passos per a evitar que es fume en la costa.

«Per això estem anant en eixa direcció» ha declarat el regidor, que ha indicat que caldrà vore com evoluciona tot i ha confiat en què la «instrucció de la conselleria enfront de la malaltia es puga establir de manera permanent».

El responsable municipal ha considerat que eixa seria «una bona mesura per a compaginar les dos cares, les molèsties en les platges» i la generació de residus, i la transmissió del virus. Igualment, ha recordat que en les platges s’han fet campanyes, amb el repartiment de recipients i bolses per a depositar les restes del tabac, per a evitar eixa classe de deixalles.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig no assegura que la tornada a les aules siga segura en el territori valencià" "Sueca tanca les seues platges en horari nocturn"